Waldorffin salaatti ja kanaa

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

New Yorkissa Astoria-hotellin hovimestarin 1800-luvun lopulla kehittämä Waldorfin salaatti on varsisellerin, omenan ja pähkinöiden muodostama helppo ja herkullinen salaatti. Perinteisesti salaatissa on käytetty saksanpähkinöitä, mutta myös pekaanipähkinät sopivat mainiosti. Tämä salaatti on Suomessa ottanut paikkansa monen joulupöydässä. Teemme salaatin oheen proteiinilähteeksi kanaa pestolla.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 5 sellerin vartta

  • 2 omenaa

  • 75 g turkkilaista jogurttia

  • 30 g majoneesia

  • 2 tl (kokojyvä)sinappia

  • 1 rkl sitruunamehua

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 30 g saksanpähkinöitä

  • kana naisen annos
  • 400 g kanafileitä tai 400 g tofua

  • 40 g pestokastiketta

  • miehen annos
  • 7 sellerin vartta

  • 3 omenaa

  • 100 g turkkilaista jogurttia

  • 45 g majoneesia

  • 3 tl (kokojyvä)sinappia

  • 1 1/2 rkl sitruunamehua

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 45 g saksanpähkinöitä

  • kana miehen annos
  • 600 g kanafileitä tai 600 g tofua

  • 60 g pestokastiketta

Ohjeet

  • Voitele kanafileet tai siivutetut tofut pestolla. Laita uuniin paistumaan 200 asteeseen noin 15-20 minuutiksi kunnes ne ovat kypsiä.
  • Pilko sellerit ja omenat. Voit myös halutessasi kuoria omenat, kotimaisia ei tarvitse kuoria.
  • Laita ne kulhoon.
  • Sekoita kasvisten joukkoon majoneesi, turkkilainen jogurtti, sitruunamehu ja sinappi. Sekoita hyvin. Lisää päälle vähän mustapippuria ja suolaa. Testaa maku.
  • Ripottele päälle saksanpähkinöitä.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa salaatista ja kanafileistä tai tofusta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!