Waldorffin salaatti ja kanaa
4
Annosta45
minutesNew Yorkissa Astoria-hotellin hovimestarin 1800-luvun lopulla kehittämä Waldorfin salaatti on varsisellerin, omenan ja pähkinöiden muodostama helppo ja herkullinen salaatti. Perinteisesti salaatissa on käytetty saksanpähkinöitä, mutta myös pekaanipähkinät sopivat mainiosti. Tämä salaatti on Suomessa ottanut paikkansa monen joulupöydässä. Teemme salaatin oheen proteiinilähteeksi kanaa pestolla.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
5 sellerin vartta
2 omenaa
75 g turkkilaista jogurttia
30 g majoneesia
2 tl (kokojyvä)sinappia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
30 g saksanpähkinöitä
- kana naisen annos
400 g kanafileitä tai 400 g tofua
40 g pestokastiketta
- miehen annos
7 sellerin vartta
3 omenaa
100 g turkkilaista jogurttia
45 g majoneesia
3 tl (kokojyvä)sinappia
1 1/2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
45 g saksanpähkinöitä
- kana miehen annos
600 g kanafileitä tai 600 g tofua
60 g pestokastiketta
Ohjeet
- Voitele kanafileet tai siivutetut tofut pestolla. Laita uuniin paistumaan 200 asteeseen noin 15-20 minuutiksi kunnes ne ovat kypsiä.
- Pilko sellerit ja omenat. Voit myös halutessasi kuoria omenat, kotimaisia ei tarvitse kuoria.
- Laita ne kulhoon.
- Sekoita kasvisten joukkoon majoneesi, turkkilainen jogurtti, sitruunamehu ja sinappi. Sekoita hyvin. Lisää päälle vähän mustapippuria ja suolaa. Testaa maku.
- Ripottele päälle saksanpähkinöitä.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa salaatista ja kanafileistä tai tofusta.