Yrttikeitto

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Lempeän makuinen yrttikeitto hellii makuhermoja. Tähän keittoon voit käyttää lempiyrttejäsi tai korvata osan yrteistä rucolalla.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 kukkakaali

  • 1 purjo

  • valkosipulinkynsi

  • 10 g voita

  • 8–9 dl vettä

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 2 dl laktoositonta ruokakermaa (10 %)

  • 1 ruukku tuoretta basilikaa

  • 1 ruukku persiljaa

  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa

  • 1/4 tl mustapippuria

  • 375 g raejuustoa

  • miehen annos
  • 1 kukkakaali

  • 1 purjo

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 20 g voita

  • 9-10 dl vettä

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 3 dl laktoositonta ruokakermaa (10 %)

  • 1 ruukku tuoretta basilikaa

  • 1 ruukku persiljaa

  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 600 g raejuustoa

Ohjeet

  • Pilko kukkakaali, huom voit hyvin käyttää myös kannan.
  • Leikkaa purjosta vihreä osa pois. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi.
  • Kuullota kasvikset voissa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 12 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  • Lisää ruokakerma, yrtit ja mustapippuri kuumaan keittoon. Soseuta keitto varovasti sauvasekoittimella. Lisää vielä raejuusto ja soseuta kertaalleen,
  • Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!