Yrttikeitto
3
Annosta30
minutesLempeän makuinen yrttikeitto hellii makuhermoja. Tähän keittoon voit käyttää lempiyrttejäsi tai korvata osan yrteistä rucolalla.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 kukkakaali
1 purjo
valkosipulinkynsi
10 g voita
8–9 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl laktoositonta ruokakermaa (10 %)
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 ruukku persiljaa
1/2 ruukkua lehtipersiljaa
1/4 tl mustapippuria
375 g raejuustoa
- miehen annos
1 kukkakaali
1 purjo
2 valkosipulinkynttä
20 g voita
9-10 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 dl laktoositonta ruokakermaa (10 %)
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 ruukku persiljaa
1/2 ruukkua lehtipersiljaa
1/2 tl mustapippuria
600 g raejuustoa
Ohjeet
- Pilko kukkakaali, huom voit hyvin käyttää myös kannan.
- Leikkaa purjosta vihreä osa pois. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi.
- Kuullota kasvikset voissa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 12 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
- Lisää ruokakerma, yrtit ja mustapippuri kuumaan keittoon. Soseuta keitto varovasti sauvasekoittimella. Lisää vielä raejuusto ja soseuta kertaalleen,
- Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta.