Yrttiset grillikasvikset ja kyljykset
3
annosta45
minutesRaikas yrttiöljy antaa grillikasviksille ihanan kesän maun. Kyljyksiin sivelemme sinappisen marinadin. Annos kruunataan feta-murulla.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
1 kesäkurpitsa
100 g broccoliinia
200 g (valkoista) parsaa
300 g grillikyljyksiä tai 300 g tofua
60 g fetaa
- yrttiöljy naisen annos
1/2 dl minttua
1/2 dl lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
20 g oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
- marinadi kyljykset naisen annos
10 g oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
2 tl sinappia
2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
1/2 tl suolaa
mustapippuria
- miehen annos
1 kesäkurpitsa
200 g broccoliinia
250 g (valkoista) parsaa
450 g grillikyljyksiä tai 300 g tofua
90 g fetaa
- yrttiöljy miehen annos
2/3 dl minttua
2/3 dl lehtipersiljaa
3 valkosipulinkynttä
30 g oliiviöljyä
4 rkl sitruunamehua
2/3 tl suolaa
- marinadi kyljykset miehen annos
15 g oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 1/2 tl paprikajauhetta
3 tl sinappia
3 rkl lehtipersiljaa silputtuna
1/2 tl suolaa
mustapippuria
ohjeet
- Sekoita kyljysten marinadin ainekset yhteen.
- Sivele marinadi kyljysten tai siivutetun tofun pintaan.
- ätä hetkeksi maustumaan.
- Siivuta kesäkurpitsa parin sentin siivuiksi. Leikkaa parsoista tyven kovat osat pois.
- Grillaa kyljyksiä ja kasviksia niin kauan että ne ovat kypsyneet.
- Hienonna yrttiöljyn yrtit veitsellä. Käytä lehtipersiljasta myös varret. Sekoita kaikki yrttiöljyn ainekset keskenään.
- Ripsottele yrttiöljyä ja feta-murua kasvisten ja vähän kyljysten tai tofujenkin päälle.