Mangojuustokakku

Annoksia

8

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Kahvipöytään tai vaikka juhlaan sopii hyvin aurinkoinen mangojuustokakku.

Tämä kakku pitää kokonaisuudessaan sisällään noin 3 naisen annosta tai 2 miehen annosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • kakun pohja
  • 40 g mantelijauhetta/jauhoa

  • 1 rkl erytritolia

  • 1/2 dl pofiberia

  • 30 g voita

  • 1/2 dl vettä

  • äyte
  • 200 g kevyt philadelphia tuorejuustoa tai vastaavaa

  • 250 g rahkaa

  • 1 dl erytritolia

  • 3 liivatelehteä

  • 200 g sokeroimatonta mangososetta

  • 1 dl vettä

Ohjeet

  • Sulata voi. Sekoita mantelijauhe, pofiber ja erytritoli. Lisää voi. Lisää vettä tarpeen mukaan, niin että massa kosteaa ja helposti taputeltavissa vuoan pohjalle.
  • Kakku on tehty 14 cm irtopohjavuokaan. Voit tehdä sen myös piirakkavuokaan. Jos käytät irtopohjavuokaa, laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele pohjan taikina vuoan pohjalle tasaiseksi. Laita pohja jääkaappiin lepäämään.
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja erytritoli. Kiehauta 1 dl vettä ja ota kattila pois liedeltä. Lisää kuumaan veteen lionneet liivatelehdet. Sekoita joukkoon mangosose.
  • Valuta ohuena nauhana mangosose muun täytteen joukkoon. Sekoita rivakasti.
  • Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja jätä jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
  • Irroittele kakku varovasti vuoasta ja nosta lautaselle. Koristele mangosuikaleilla, mantelilastuilla ja pistaasirouheella.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!