Kebab-salaatti

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Toiveresepti! Kebab-salaatista saa astetta paremman kun tekee kastikkeet itse. Se ei ole edes ollenkaan vaikeaa. Halutessasi voit ripotella päälle tuoretta korianteria.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 300 g kebab-lastuja tai 150 g vöner-lastuja

  • 1 ruukku salaattia

  • 1 tlk (140 g) ananaskuutioita omassa mehussa

  • 1/2 kurkku

  • 2 tomaattia

  • 1/2 punasipuli

  • 100 g makeuttamattomia suolakurkkuja

  • Jos haluat niin päälle tuoretta korianteria

  • Punainen kastike naiset
  • 1 kpl sipuli

  • 2 kpl valkosipulinkynttä

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 400 g (1 prk) tomaattimurskaa

  • 2 dl vettä

  • 1 rkl punaviini- tai omenasiiderietikkaa

  • 1/2 tl juustokuminaa

  • 1/2 tl suolaa

  • valkoinen kastike naiset
  • 100 g turkkilaista jogurttia

  • 30 g majoneesia

  • 2 valkosipulinkynsiä

  • suolaa

  • miehen annos
  • 450 g kebab-lastuja tai 240 g vöner-lastuja

  • 1 ruukku salaattia

  • 1 tlk (140 g) ananaskuutioita omassa mehussa

  • 1 kurkku

  • 3 tomaattia

  • 1/2 punasipuli

  • 150 g makeuttamattomia suolakurkkuja

  • Jos haluat niin päälle tuoretta korianteria

  • Punainen kastike miehet
  • 1 kpl sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 400 g (1 prk) tomaattimurskaa

  • 2 dl vettä

  • 1 rkl punaviini- tai omenasiiderietikkaa

  • 1/2 tl juustokuminaa

  • 1/2 tl suolaa

  • valkoinen kastike miehet
  • 200 g turkkilaista jogurttia

  • 45 g majoneesia

  • 3 valkosipulinkynsiä

  • suolaa

Ohjeet

  • Valmista ensin punainen kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä ja tomaattipyreetä öljyssä kasarissa pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, etikka ja mausteet. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.
  • Sillä aikaa pilko salaatin kasvikset. Laita ne yhteen kulhoon.
  • Valmista valkoinen kastike. Sekoita jogurtti ja majoneesi, purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla.
  • Syö tällä aterialla 1/3 salaatista, kastikkeista ja lämmitetyistä kebab- tai vöner-lastuista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!