Kebab-salaatti
3
Annosta30
minutesToiveresepti! Kebab-salaatista saa astetta paremman kun tekee kastikkeet itse. Se ei ole edes ollenkaan vaikeaa. Halutessasi voit ripotella päälle tuoretta korianteria.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g kebab-lastuja tai 150 g vöner-lastuja
1 ruukku salaattia
1 tlk (140 g) ananaskuutioita omassa mehussa
1/2 kurkku
2 tomaattia
1/2 punasipuli
100 g makeuttamattomia suolakurkkuja
Jos haluat niin päälle tuoretta korianteria
- Punainen kastike naiset
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
400 g (1 prk) tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 rkl punaviini- tai omenasiiderietikkaa
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
- valkoinen kastike naiset
100 g turkkilaista jogurttia
30 g majoneesia
2 valkosipulinkynsiä
suolaa
- miehen annos
450 g kebab-lastuja tai 240 g vöner-lastuja
1 ruukku salaattia
1 tlk (140 g) ananaskuutioita omassa mehussa
1 kurkku
3 tomaattia
1/2 punasipuli
150 g makeuttamattomia suolakurkkuja
Jos haluat niin päälle tuoretta korianteria
- Punainen kastike miehet
1 kpl sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
400 g (1 prk) tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 rkl punaviini- tai omenasiiderietikkaa
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
- valkoinen kastike miehet
200 g turkkilaista jogurttia
45 g majoneesia
3 valkosipulinkynsiä
suolaa
Ohjeet
- Valmista ensin punainen kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä ja tomaattipyreetä öljyssä kasarissa pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, etikka ja mausteet. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.
- Sillä aikaa pilko salaatin kasvikset. Laita ne yhteen kulhoon.
- Valmista valkoinen kastike. Sekoita jogurtti ja majoneesi, purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla.
- Syö tällä aterialla 1/3 salaatista, kastikkeista ja lämmitetyistä kebab- tai vöner-lastuista.