Kuohuviinikakku

Annoksia

7

Annosta
Aktiivinen valmistusaika

45

minutes
Kokonainen valmistusaika

6

hours 

Vappupäivää juhlistamaan sopii hyvin kuohuviinistä arominsa saava kuohkea kakku. Tämä kannattaa tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin hyytymään. Voit käyttää kuohuviinin tilalla vaikka omenatuoremehua.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • Täyte
  • 160 g mascarponea

  • 300 g kevyt turkkilainen jogurtti

  • 400 g kevyt philadelphia tai muu tuorejuusto missä rasvaa alle 10%

  • 2 kananmunan valkuaista

  • 2 dl erytritolia

  • 1 tl vaniljajauhetta

  • 2 dl vadelma-omena-sosetta (esim. Rainbow)

  • 2 dl kuohuviiniä

  • 8 liivatelehteä

  • 1/2 dl vettä

  • pohja
  • 30 g kookoshiutaleita

  • 30 g maapähkinävoita

  • 1 dl mantelimaitoa

  • 3 rkl sokerijuurikaskuitua

  • 1 muna

  • voita tai margariinia vuoan voiteluun

  • koristeluun ananaskirsikoita, vadelmia ja minttua

Ohjeet

  • Tee ensin pohja. Laita uunin lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset yhteen.
  • Voitele vuoka ja halutessasi laita pohjalle leivinpaperi. Tässä käytetty halkaisijaltaa 20 cm vuokaa.
  • Painele taikina vuoan pohjalle tasaiseksi.
  • Paista noin 15 minuuttia ja jäähdytä pohja.
  • Tee seuraavaksi täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, niin että ne peittyvät.
  • Yhdistä mascarpone, tuorejuusto, erytritoli ja jogurtti. Vatkaa tasaiseksi.
  • Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
  • Nostele valkuaisvaahto muiden ainesten joukkoon.
  • Jaa täyte puoliksi kahteen eri kulhoon. Mausta toinen puolikas vaniljalla.
  • Kiehauta puoli desiä vettä. Puristele liivatelehditä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumassa vedessä. Älä kiehuta enää liivatelehtiä.
  • Sekoita puolet liivatelehtimassasta vadelma-omenasoseeseen ja puolet kuohuviiniin.
  • Sekoita kuohuviiniliivatelehtiseos vaniljalla maustettuun täytteeseen ja vadelma-omenenasose toiseen.
  • Kaada kakkupohjan päälle ensin vadelma-omena-täyte ja sitten kuohuviinitäyte.
  • Laita jääkaappiin hyytymään. Vähintään viideksi tunniksi, voi hyvin olla yön yli.
  • Irrota kakku varovasti vuosta ja koristele ananaskirsikoilla, vadelmilla ja mintunlehdillä. Tässä käytetty thai-minttua.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!