Selleri-kanasalaatti
3
Annosta30
minutesRaikas kastike pyöristää ihanasti sellerin makua. Kanan voit hyvin joko grillata tai paistaa pannulla. Yllättä cayanne-pippurin ja tillin yhdistelmä toimii.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
200 g broilerin fileitä 240 g Mifu-suikaleita (Mifu korvaa myös kalkkunapekonin
100 g kalkkunapekonia
4 -5 vartta selleria
3 kevätsipulin vartta
150 g viinirypäleitä, puolitettuna
30 g majoneesia
100 g turkkilaista jogurttia
1 sitruunan mehu
Suolaa ja mustapippuria
Pieni kourallinen tilliä hienonnettuna
20 g mantelirouhetta tai pinjansiemeniä
(Ripaus cayennepippuria)
1 ruukku salaattia
- miehen annos
300 g broilerin fileitä tai 375 g Mifu-suikaleita (Mifu korvaa myös kalkkunapekonin)
150 g kalkkunapekonia
5 -6 vartta selleria
5 kevätsipulin vartta
250 g viinirypäleitä, puolitettuna
45 g majoneesia
150 g turkkilaista jogurttia
1 sitruunan mehu
Suolaa ja mustapippuria
Pieni kourallinen tilliä hienonnettuna
40 g mantelirouhetta tai pinjansiemeniä
(Ripaus cayennepippuria)
1 ruukku salaattia
Ohjeet
- Paista tai grillaa broileri tai paista Mifu-suikaleet. Mausta suolalla.
- Paista myös pekoni.
- Pilko selleri, sipuli ja viinirypäleet ja laita samaan kulhoon broilerin tai Mifun kanssa.
- Sekoita toisessa kulhossa majoneesi, jogurtti, sitruunamehu, suola ja pippuri. Lisää tilli ja halutessasi hieman cayennepippuria.
- Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaada kastike broilerisekoituksen päälle. Viimeistele mantelirouheella/pinjansiemenillä ja rouhi pekoni päälle.
- Anna salaatin tekeytyä kylmässä.
- Nostele salaatinlehtien päälle 1/3 osa salaatista ja syö tällä aterialla.