Kala-katkarapukeitto

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Kala-katkarapukeittoa maustaa lakritsainen fenkoli ja raikas appelsiini.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä kuullottamiseen

  • 1 varsisellerin varsi

  • ½ fenkoli

  • 1 kuorittu porkkana

  • 1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna

  • ½ tl kurkumaa

  • 1 dl valkoviinietikkaa

  • 1 rkl tomaattipyreetä

  • 6 dl kalalientä

  • 200 g seitä tai muuta kalaa kuutioituna

  • 6 jättikatkaravun pyrstöä

  • ½ appelsiinin kuori raastettuna

  • tl mustapippuria

  • Päälle 20 g ranskankermaa/annos

  • miehen annos
  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 30 g oliiviöljyä kuullottamiseen

  • 1 varsisellerin varsi

  • ½ fenkoli

  • 2 kuorittua porkkanaa

  • 1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna

  • ½ tl kurkumaa

  • 1 dl valkoviinietikkaa

  • 1 rkl tomaattipyreetä

  • 8 dl kalalientä

  • 300 g seitä tai muuta kalaa kuutioituna

  • 10 jättikatkaravun pyrstöä

  • ½ appelsiinin kuori raastettuna

  • mustapippuria

  • Päälle 40 g ranskankermaa/annos

Ohjeet

  • Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota ainekset oliiviöljyssä kattilassa ja lisää kuutioidut varsisellerit, porkkanat ja fenkoli. Lisää fenkolinsiemenjauhe, kurkuma ja valkoviinietikka. Kiehauta.
  • Lisää tomaattipyree ja kalaliemi. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittele noin 20-30 minuuttia, tai kunnes porkkanat alkavat olla kypsiä.
  • Lisää mukaan pilkotut kalat ja jättikatkaravut. Poista jättikatkarapujen pyrstöt ennen lisäämistä. Raasta pestyn appelsiinin kuori ja lisää keittoon. Lisää myös mustapippuri.
  • Lisää päälle juuri ennen ruokailua ranskankerma.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!