Kala-katkarapukeitto
3
Annosta45
minutesKala-katkarapukeittoa maustaa lakritsainen fenkoli ja raikas appelsiini.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
20 g oliivi- tai rypsiöljyä kuullottamiseen
1 varsisellerin varsi
½ fenkoli
1 kuorittu porkkana
1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
½ tl kurkumaa
1 dl valkoviinietikkaa
1 rkl tomaattipyreetä
6 dl kalalientä
200 g seitä tai muuta kalaa kuutioituna
6 jättikatkaravun pyrstöä
½ appelsiinin kuori raastettuna
tl mustapippuria
Päälle 20 g ranskankermaa/annos
- miehen annos
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
30 g oliiviöljyä kuullottamiseen
1 varsisellerin varsi
½ fenkoli
2 kuorittua porkkanaa
1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
½ tl kurkumaa
1 dl valkoviinietikkaa
1 rkl tomaattipyreetä
8 dl kalalientä
300 g seitä tai muuta kalaa kuutioituna
10 jättikatkaravun pyrstöä
½ appelsiinin kuori raastettuna
mustapippuria
Päälle 40 g ranskankermaa/annos
Ohjeet
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota ainekset oliiviöljyssä kattilassa ja lisää kuutioidut varsisellerit, porkkanat ja fenkoli. Lisää fenkolinsiemenjauhe, kurkuma ja valkoviinietikka. Kiehauta.
- Lisää tomaattipyree ja kalaliemi. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittele noin 20-30 minuuttia, tai kunnes porkkanat alkavat olla kypsiä.
- Lisää mukaan pilkotut kalat ja jättikatkaravut. Poista jättikatkarapujen pyrstöt ennen lisäämistä. Raasta pestyn appelsiinin kuori ja lisää keittoon. Lisää myös mustapippuri.
- Lisää päälle juuri ennen ruokailua ranskankerma.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta.