Munakoiso-iskender
4
Annosta40
minutesMunakoiso iskenderissä on täyteläinen tomaattikastike ja raikas jogurttikastike, näiden liitto toimii hyvin pehmeän munakoison kanssa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
2 munakoisoa
20 g oliiviöljyä
Suolaa
400 g broilersuikaletta tai 320 g Mifu-suikaletta
- valkosipuli-jogurttikastike naisen annos
200 g turkkilaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl kuivattua tilliä
½ tl suolaa
- miehen annos
3 munakoisoa
30 g oliiviöljyä
Suolaa
600 g broilersuikaletta tai 500 g mifu-suikaletta
- valkosipuli-jogurttikastike miehen annos
400 g turkkilaista jogurttia
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl kuivattua tilliä
½ tl suolaa
- tomaattikastike
1 rkl kuivattua rosmariinia
½ tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
½ tl korianterinsiemeniä (jos haluat)
20 g oliiviöljyä
2 tl tomaattipyrettä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 shalottisipuli hienonnettuna
3 dl paseerattua tomaattia
1/2 dl vettä
Päälle halutessasi lehtipersiljaa tai korianteria
Ohjeet
- Pilko munakoiso lohkoiksi ja suolaa ne (n. 1 tl hienoa suolaa). Anna seistä n. 20 min. Huuhtele veden alla, siirrä uunipellille ja pyörittele oliiviöljyssä. Paahda uunissa keski-ylätasolla 240-asteessa noin 25 minuuttia (tarkkaile, ettei pala).
- Valmista tomaattikastike: paahda nopeasti kuivassa kattilassa rosmariini ja muut kuivat mausteet. Lisää oliiviöjy, tomaattipyre, valkosipuli ja shalottisipuli, kypsennä minuutin pari ja sekoita. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi, sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes ruoka on valmista.
- Paista kanasuikaleet ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Valmista jogurttikastike sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa.
- Lusikoi tarjoiluastiaan munakoisot päälle kanat, tomaattikastiketta ja lopuksi jogurttikastiketta. Koristele tuoreilla yrteillä, esim lehtipersiljalla tai korianterilla.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa munakoiso-iskenderistä.