Lasagnette kaalista ja kesäkurpitsasta
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
30
minutesKoko valmistusaika
2
hoursTäyttävä ja maukas lasagnette pitää sisällään terveellistä kaalia ja kesäkurpitsaa.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
n. 1 kg keräkaalia suikaloituna
1 pieni kesäkurpitsa suikaloituna
400 g naudan paistijauhelihaa tai 160 g soijarouhetta
1 sipuli
1 prk (noin 400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 tl suolaa
2 tl oreganoa
200 g kermaviiliä (kevyt 6 %)
80 g juustoraastetta
- miehen annos
n. 1 kg keräkaalia suikaloituna
1 pieni kesäkurpitsa suikaloituna
600 g naudan paistijauhelihaa tai 240 g soijarouhetta
1 sipuli
1 prk (noin 400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 tl suolaa
2 tl oreganoa
200 g kermaviiliä (kevyt 6 %)
180 g juustoraastetta
Ohjeet
- Kuullota pilkottu sipuli pannulla ja lisää jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on kypsää ja lisää sekaan tomaattimurska. Jos käytät soijarouhetta, liota rouhe ja lisää liotettu rouhe tomaattimurskaan.
- Lisää hieman vettä tomaattimurskapurkkiin, hölskäytä ja kaada joukkoon. Lisää kermaviili. Mausta suolalla ja oreganolla.
- Leikkaa kaalit ja kesäkurpitsa suikaleiksi ja kaada vuokaan. Sekoita joukkoon jauhelihaseos ja paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuuttia.
- Lisää joukkoon juustoraaste osittain sekoittaen ja ripottele osa lasagneten päälle.
- Paista vielä 20-30 minuuttia.
- Anna hieman vetäytyä ennen syömistä.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa lasagnetesta.