Gruusialainen kaalilaatikko

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Gruusialaisessa kaalilaatikossa maistuu tomaatti ja mausteet, ihanaa hapokkuutta tuo suolakurkku, pehmeyttä taas antaa ranskankerma.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 kg valkokaalia

  • n. 2 dl vettä

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 400 g jauhelihaa (10 %) tai 160 g soijarouhetta

  • 1 1/2 dl suolakurkkua kuutioina (makeuttamaton esim. venäläinen suolakurkku)

  • 200 g Kevyt crème fraîchea (Esim. Arki crème fraîche 12 %)

  • 5 rkl tomaattipyrettä

  • 2 tl provencale yrttiseosta

  • 1 tl suolaa

  • 1 1/2 tl paprikajauhetta

  • 1/2 tl mustapippuria

  • päälle naisen annos
  • 80 g juustoraastetta

  • miehen annos
  • 1 1/2 kg valkokaalia

  • n. 2 dl vettä

  • 1 1/2 sipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 600 g jauhelihaa (10 %) tai 320 g soijarouhetta

  • 2 dl suolakurkkua kuutioina (makeuttamaton esim. venäläinen suolakurkku)

  • 400 g Kevyt crème fraîchea (Esim. Arki crème fraîche 12 %)

  • 7 rkl tomaattipyrettä

  • 3 tl provencale yrttiseosta

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 2 tl paprikajauhetta

  • 1 tl mustapippuria

  • päälle miehen annos
  • 120 g juustoraastetta

Ohjeet

  • Leikkaa kaali karkeaksi silpuksi. Pane kaali kattilaan ja mittaa päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää vettä tarvittaessa.
  • Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  • Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipuli kuullottumaan. Lisää lopuksi suolakurkut.
  • Sekoita kaalin joukkoon jauhelihaseos, crème fraîche, tomaattisose sekä mausteet. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  • Kypsennä 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
  • Syö 1/4 osa laatikosta tällä aterialla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!