Misomunakoiso ja lohimousse

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Misolla sivelty ja tummaksi paahdettu munakoiso on ruokaisa lisuke. Sen kanssa maistuu misolla maustettu lohimousse. Aterian raikastaa selleri ja omena.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • misomunakoiso naisen annos
  • 1 munakoisoo

  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 rkl misotahnaa (esim. Yutaka)

  • 1/2 rkl valkoviinietikkaa

  • 1/2 rkl vettä tai sakea (riisiviinaa)

  • 1 rkl seesaminsiemeniä

  • lohimousse naisen annos
  • 200 g kylmäsavustettua lohta

  • 200 g turkkilaista jogurttia

  • 1 tl misotahnaa

  • misomunakoisot miehen annos
  • 2 munakoisoa

  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 2 rkl misotahnaa (esim. Yutaka)

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 rkl vettä tai sakea (riisiviinaa)

  • 1 rkl seesaminsiemeniä

  • lohimousse miehen annos
  • 300 g kylmäsavustettua lohta

  • 300 g turkkilaista jogurttia

  • 1 1/2 tl misotahnaa

  • lisäksi
  • 1 omena

  • muutama sellerin varsi

Ohjeet

  • Halkaise munakoisot kahteen osaan ja viillä leikattuun pintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot.
  • Kuumenna öljy pannulla ja pane munakoisot pannuun leikkuupinta alaspäin. Paista 5 minuuttia kunnes pinta on paistunut kullanruskeaksi. Käännä munakoisot ja peitä pannu kannella. Kypsennä 4–5 minuuttia kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
  • Sekoita kulhossa misotahna, etikka ja vesi tai sake.
  • Vuoraa uunivuoka foliolla ja nosta munakoisot leikkuupinta ylöspäin vuokaan. Sivele pintaan reilusti misokastiketta ja laita vuoka uuniin grillivastuksen alle 8–10 minuutiksi, tai kunnes ne ovat sopivasti paahtuneita.
  • Ripottele lopuksi kauniisti paahtuneiden munakoisojen päälle seesaminsiemeniä.
  • Pilko lohi pieneksi. Sekoita se jogurttiin. Lisää miso ja sekoita reippaasti.
  • Syö puolet munakoisoista ja lohimoussesta yhdessä omenan ja sellerin kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!