Misomunakoiso ja lohimousse
2
Annosta30
minutesMisolla sivelty ja tummaksi paahdettu munakoiso on ruokaisa lisuke. Sen kanssa maistuu misolla maustettu lohimousse. Aterian raikastaa selleri ja omena.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- misomunakoiso naisen annos
1 munakoisoo
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl misotahnaa (esim. Yutaka)
1/2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 rkl vettä tai sakea (riisiviinaa)
1 rkl seesaminsiemeniä
- lohimousse naisen annos
200 g kylmäsavustettua lohta
200 g turkkilaista jogurttia
1 tl misotahnaa
- misomunakoisot miehen annos
2 munakoisoa
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl misotahnaa (esim. Yutaka)
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vettä tai sakea (riisiviinaa)
1 rkl seesaminsiemeniä
- lohimousse miehen annos
300 g kylmäsavustettua lohta
300 g turkkilaista jogurttia
1 1/2 tl misotahnaa
- lisäksi
1 omena
muutama sellerin varsi
Ohjeet
- Halkaise munakoisot kahteen osaan ja viillä leikattuun pintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot.
- Kuumenna öljy pannulla ja pane munakoisot pannuun leikkuupinta alaspäin. Paista 5 minuuttia kunnes pinta on paistunut kullanruskeaksi. Käännä munakoisot ja peitä pannu kannella. Kypsennä 4–5 minuuttia kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
- Sekoita kulhossa misotahna, etikka ja vesi tai sake.
- Vuoraa uunivuoka foliolla ja nosta munakoisot leikkuupinta ylöspäin vuokaan. Sivele pintaan reilusti misokastiketta ja laita vuoka uuniin grillivastuksen alle 8–10 minuutiksi, tai kunnes ne ovat sopivasti paahtuneita.
- Ripottele lopuksi kauniisti paahtuneiden munakoisojen päälle seesaminsiemeniä.
- Pilko lohi pieneksi. Sekoita se jogurttiin. Lisää miso ja sekoita reippaasti.
- Syö puolet munakoisoista ja lohimoussesta yhdessä omenan ja sellerin kanssa.