Grillatut possupihvit, persikkasalsa ja punakaalisalaatti

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Maustetut fileepihvit ja hedelmäinen salsa on vartissa valmis grilliherkku. Voit valmistaa pihvit myös pannulla tai uunissa. Pilko kylkeen raikas kesäsalsa mehukkaista persikoista. Punakaalisalaatti lisäke valmistuu myös nopeasti ihan muutamasta raaka-aineesta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g porsaan filepihvejä tai 400g tofua

  • marinadi naisen annos
  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 4 tl punaista currytahnaa

  • 3 valkosipulin kynttä

  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  • 3 rkl limen mehua

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 tl suolaa

  • persikkasalsa naisen annos
  • 400 g (3–4) persikkaa

  • 1 - 2 kpl varhaispunasipulia varsineen

  • 1 kpl valkosipulinkynsi

  • 1 kpl punainen chili

  • 1 kpl ruukku korianteria

  • 1 kpl lime

  • 1/4 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna

  • punakaalisalaatti naisen annos
  • 400 g punakaalia

  • 4 vartta selleriä

  • 150 g turkkilaista jogurttia

  • 30 g majoneesia

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1/2 tl mustapippuria

  • miehen annos
  • 600 g porsaan filepihvejä tai 600g tofua

  • marinadi miehen annos
  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 5 tl punaista currytahnaa

  • 4 valkosipulin kynttä

  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  • 4 rkl limen mehua

  • 1 1/2 tl paprikajauhetta

  • 1 1/2 tl suolaa

  • persikkasalsa miehen annos
  • 500 g (4-5) persikkaa

  • 2 - 3 kpl varhaispunasipulia varsineen

  • 2 kpl valkosipulinkynttä

  • 2 kpl punainen chiliä

  • 1 kpl ruukku korianteria

  • 1 1/2 kpl lime

  • 2/3 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna

  • punakaalisalaatti miehen annos
  • 600 g punakaalia

  • 6 vartta selleriä

  • 300 g turkkilaista jogurttia

  • 45 g majoneesia

  • 3 rkl sitruunamehua

  • 1 tl mustapippuria

Ohjeet

  • Tee ensin marinadi pihveille. Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa.
  • Valele marinadia pihveille tai tofu-viipaleille.
  • Tee seuraavaksi persikkasalsa. Huuhtele persikat, poista kivet ja kuutioi persikat. Huuhtele ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna korianteri ja purista limen mehu. Sekoita salsan ainekset kulhossa.
  • Tee vielä punakaalisalaatti. Suikaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi. Pilko selleri pieniksi paloiksi.
  • Sekoita pienessä kulhossa jogurtti, majoneesi ja mausteet. Sekoita kastike. Kokoa punakaalisalaatti kulhoon, sekoita kastike punakaalisuikaleiden ja selleripalojen kanssa.
  • Paista possupihvit/tofut joko grillissä, tai pannulla 2-3 minuuttia molemmilta puolilta tai uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Jos paistat uunissa kannattaa seurata ettei pihvit kuivu. Voit laittaa päälle folion tai kannen tai lisätä vettä.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa pihveistä, salsasta ja punakaalisalaatista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!