Palsternakka-inkiväärikeitto

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Samettinen palsternakkakeitto saa hienon säväyksen inkivääristä ja timjamista. Tämä keitto valmistuu nopeasti.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 500 g palsternakkaa

  • 3 cm pala inkivääriä

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1/2 (n. 300 g) kukkakaali

  • 1 kpl kasvisliemikuutio

  • 8 dl vettä

  • 200 g (1 prk) ruokakermaa (10%)

  • 1 tl suolaa

  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl kuivattua timjamia

  • 500 g raejuustoa tai 400 g kanaa (esim. Vuolukanaa)

  • (tarvittaessa mantelimaitoa)

  • miehen annos
  • 700 g palsternakkaa

  • 5 cm pala inkivääriä

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 (n. 600 g) kukkakaali

  • 2 kpl kasvisliemikuutio

  • 10 dl vettä

  • 400 g ruokakermaa (10%)

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

  • 2 rkl kuivattua timjamia

  • 800 g raejuustoa tai 600 g kanaa (esim. Vuolukanaa)

  • (tarvittaessa mantelimaitoa)

Ohjeet

  • Kuori ja kuutioi palsternakat. Kuori ja viipaloi inkivääri. Paloittele kukkakaali. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa sekoitellen 2 minuuttia. Lisää kasvisliemikuutio ja vesi. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes palsternakka on pehmeää.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma. Ohenna tarvittaessa tilkalla mantelimaitoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja viimeistele timjamilla.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa keittoa ja raejuustoa tai kanaa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!