Palsternakka-inkiväärikeitto
4
Annosta30
minutesSamettinen palsternakkakeitto saa hienon säväyksen inkivääristä ja timjamista. Tämä keitto valmistuu nopeasti.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
500 g palsternakkaa
3 cm pala inkivääriä
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 (n. 300 g) kukkakaali
1 kpl kasvisliemikuutio
8 dl vettä
200 g (1 prk) ruokakermaa (10%)
1 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl kuivattua timjamia
500 g raejuustoa tai 400 g kanaa (esim. Vuolukanaa)
(tarvittaessa mantelimaitoa)
- miehen annos
700 g palsternakkaa
5 cm pala inkivääriä
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 (n. 600 g) kukkakaali
2 kpl kasvisliemikuutio
10 dl vettä
400 g ruokakermaa (10%)
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl kuivattua timjamia
800 g raejuustoa tai 600 g kanaa (esim. Vuolukanaa)
(tarvittaessa mantelimaitoa)
Ohjeet
- Kuori ja kuutioi palsternakat. Kuori ja viipaloi inkivääri. Paloittele kukkakaali. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa sekoitellen 2 minuuttia. Lisää kasvisliemikuutio ja vesi. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes palsternakka on pehmeää.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma. Ohenna tarvittaessa tilkalla mantelimaitoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja viimeistele timjamilla.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa keittoa ja raejuustoa tai kanaa.