Parsakaali-palsternakka-kanakeitto
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
45
minutesVihanneskeitto jossa palsternakka pyöristää juuri sopivasti parsakaalin makua.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
20 g oliiviöljyä
3 palsternakkaa
200 g parsakaalia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 kasvisliemikuutio
60 g cashewpähkinöitä
300 g kanafilettä tai 240 g Mifu-suikaletta
soijakastiketta
(suolaa maun mukaan)
- miehen annos
30 g oliiviöljyä
4 palsternakkaa
300 g parsakaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
90 g cashewpähkinöitä
450 g kanafilettä tai 375 g Mifu-suikaletta
soijakastiketta
(suolaa maun mukaan)
Ohjeet
- Kuori ja paloittele palsternakka, pilko sipulit ja paloittele parsakaali. Kuullota puolesta määrästä öljyä pilkottu sipuli ja valkosipuli kattilassa. Lisää paloiteltu palsternakka ja parsakaali.
- Kaada kattilaan vettä niin, että vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja keittele noin 20-25 minuuttia, kunnes parsakaali ja palsternakka ovat pehmenneet.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää tarvittaessa vettä. jotta keiton koostumus olisi keittomainen.
- Leikkaa kanafilee suikaleiksi ja paista lopussa öljyssä. Kun kana on kypsää, lorauta päälle mausteeksi soijakastiketta. Tai kuumenna Mifu-suikaleet ja mausta soijakastikkeella.
- Lisää joukkoon cashewpähkinät ja paista pieni hetki, jotta pähkinät saavat hieman väriä. Lisää keiton päälle.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta ja kanasta.