Thaihenkinen naudanlihasalaatti
3
Annosta20
minutesKorianteri, minttu ja inkivääri antavat ihanan säväyksen naudanlihalle. Pieni henkäys thai-keittiötä, mutta ilman tulisuutta. Halutessasi voit tietenkin lisätä ruokaan hieman chiliä “potkua” antamaan.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g naudan minuuttisuikaleita tai 120 g soijasuikaletta
10 g oliiviöljyä
½ tl suolaa
kourallinen silputtua korianteria
kourallinen silputtua minttua
1 raastettu valkosipulinkynsi
3 cm pala kuorittua ja raastettua inkivääriä
1 sitruunan mehu
20 g oliiviöljyä
10 retiisiä ohuina viipaleina
½ kurkku paloina
210 g avokadoa paloina
1 shalottisipuli viipaleina
- miehen annos
450 g naudan minuuttisuikaleita tai 180 g soijasuikaletta
15 g oliiviöljyä
½ tl suolaa
kourallinen silputtua korianteria
kourallinen silputtua minttua
1 raastettu valkosipulinkynsi
3 cm pala kuorittua ja raastettua inkivääriä
1 sitruunan mehu
30 g oliiviöljyä
13 retiisiä ohuina viipaleina
½ kurkku paloina
300 g avokadoa paloina
2 shalottisipuli viipaleina
Ohjeet
- Paista naudan minuuttisuikaleet tai liotetut ja kuivatut soijasuikaleet oliiviöljyssä ja lisää paiston loppuvaiheessa suola.
- Yhdistä yrtit, valkosipuli, inkivääri, sitruunamehu ja oliiviöljy kastikkeeksi ja lisää kypsennetty naudanliha hyvin marinadiin pyöritellen.
- Valmista salaatti yhdistämällä retiisit, kurkut, avokado ja sipuli. Lisää tähän naudanliha kastikkeineen.