Kanakulho kukkakaaliriisillä
3
Annosta20
minutesKanakulho saa pientä itämaista vivahdetta currysta ja punaisesta currytahnasta..
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
200 g maustamattomia kanasuikaleita tai 160 g Mifu-suikaleita
1 sipuli pilkottuna
10 g seesami- tai oliiviöljyä
2 tl punaista currytahnaa
150 g ruokakermaa (10%)
½ limen mehu
1 rkl soijakastiketta
- kukkakaaliriisi naisen annos
1 kukkakaali raastettuna
10 g seesami- tai oliiviöljyä
1 -2 tl curryjauhetta
- päälle naisen annos
3 kourallista pinaattia
10 g seesami- tai oliiviöljyä
100 g kevyt salaattijuustoa (3-7%)
- miehen annos
300 g maustamattomia kanasuikaleita tai 250 g Mifu-suikaleita
1 sipuli pilkottuna
15 g seesami- tai oliiviöljyä
2 tl punaista currytahnaa
200 g ruokakermaa (10 %)
½ limen mehu
1 rkl soijakastiketta
- kukkakaaliriisi miehen annos
1 kukkakaali raastettuna
15 g seesami- tai oliiviöljyä
1 -2 tl curryjauhetta
- päälle miehen annos
3 kourallista pinaattia
15 g seesami- tai oliiviöljyä
150 g kevyt salaattijuustoa (3-7%)
Ohjeet
- Paista pinaattia hetki öljyssä ja siirrä sivuun odottamaan.
- Paista pilkottua sipulia öljyssä hetki pannulla ja lisää kanasuikaleet. Kun kanat ovat kypsiä, lisää currytahna, kerma, puristettu lime ja soijakastike. Siirrä kastike sivuun odottamaan.
- Huuhtele kukkakaali ja raasta se karkealla terällä tai monitoimikoneessa hienoksi muruksi.
- Lämmitä seesamiöljy pannulla ja lisää kukkakaaliriisi. Paista muutama minuutti, kunnes kukkakaali on hiukan pehmennyt. Lisää curryjauhe.
- Kokoa annos niin, että kukkakaaliriisi tulee pohjalle ja sen päälle kanakastike ja pinaatti. Ripottele vielä päälle salaattijuusto.
- Kukkakaaliriisin voi tarvittaessa pakastaa, jos sitä tuli liikaa suhteessa annoksiin.
- Syö 1/3 osa kanakulhosta ja kukkakaaliriisistä.