Naudanlapaa, salaattia ja sitruunavinaigrettea

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

20

minutes

Helppoa ja yksinkertaista ruokaa, mutta kuitenkin sellaista mikä sopii vaikka juhlaan. Naudan lapa eli flat iron steak ei vaadi pitkää kypsentämistä vaan se voi olla hyvin medium. Suola ja pippuri riittää mausteeksi. Lisämakua tuo sitruunavinaigrette.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • n. 300 g naudan lapaa tai 300 g tofua

  • suolaa

  • mustapippuria

  • sitruunavinagrette naisen annos
  • 20 g oliiviöljyä

  • yhden sitruunan mehu

  • 1 tl sitruunakuoriraastetta

  • 1/2 tl suolaa

  • tuoretta basilikaa silputtuna

  • salaatti naisen annos
  • 1 ruukku salaattia

  • 2 tomaattia

  • 1/2 kesäkurpitsa

  • 2 vartta kevätsipulia

  • 80 g fetaa

  • sitruunalohkoja

  • basilikaa

  • miehen annos
  • n. 450 g naudan lapaa tai 450 g tofua

  • suolaa

  • mustapippuria

  • sitruunavinagrette miehen annos
  • 30 g oliiviöljyä

  • 1 1/2 sitruunan mehu

  • 2 tl sitruunakuoriraastetta

  • 1 tl suolaa

  • tuoretta basilikaa silputtuna

  • salaatti miehen annos
  • 1 ruukku salaattia

  • 3 tomaattia

  • 1/2 kesäkurpitsa

  • 3 vartta kevätsipulia

  • 120 g fetaa

  • sitruunalohkoja

  • basilikaa

Ohjeet

  • Ota liha noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.
  • Silppua basilikaa pieneksi. Sekoita sitruunavinaigreten ainekset pienessä kulhossa.
  • Pilko tomaatit, kevätsipulit, kesäkurpitsa ja salaatti. Sekoita kaikki kulhossa. Lisää päälle feta, basilikan lehdet ja sitruunalohkot.
  • Paista lihaa korkealla lämmöllä 3-5 minuuttia per puoli joko grillissä tai pannulla. Mausta suolalla ja mustapipurilla.
  • äri liha kypsennyksen jälkeen 10 minuutiksi folioon vetäytymään. Viipaloi ohuiksi paloiksi.
  • Jos käytät tofua, viipaloi tofu ja kuivaa palat talouspaperilla. Paista paloja niin kauan että ne saavat kauniin ruskean pinnan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Syö 1/3 osa lihasta tai tofusta sekä salaatista vinaigretilla valeltuna.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!