Naudanlapaa, salaattia ja sitruunavinaigrettea
3
Annosta1
hour20
minutesHelppoa ja yksinkertaista ruokaa, mutta kuitenkin sellaista mikä sopii vaikka juhlaan. Naudan lapa eli flat iron steak ei vaadi pitkää kypsentämistä vaan se voi olla hyvin medium. Suola ja pippuri riittää mausteeksi. Lisämakua tuo sitruunavinaigrette.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
n. 300 g naudan lapaa tai 300 g tofua
suolaa
mustapippuria
- sitruunavinagrette naisen annos
20 g oliiviöljyä
yhden sitruunan mehu
1 tl sitruunakuoriraastetta
1/2 tl suolaa
tuoretta basilikaa silputtuna
- salaatti naisen annos
1 ruukku salaattia
2 tomaattia
1/2 kesäkurpitsa
2 vartta kevätsipulia
80 g fetaa
sitruunalohkoja
basilikaa
- miehen annos
n. 450 g naudan lapaa tai 450 g tofua
suolaa
mustapippuria
- sitruunavinagrette miehen annos
30 g oliiviöljyä
1 1/2 sitruunan mehu
2 tl sitruunakuoriraastetta
1 tl suolaa
tuoretta basilikaa silputtuna
- salaatti miehen annos
1 ruukku salaattia
3 tomaattia
1/2 kesäkurpitsa
3 vartta kevätsipulia
120 g fetaa
sitruunalohkoja
basilikaa
Ohjeet
- Ota liha noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.
- Silppua basilikaa pieneksi. Sekoita sitruunavinaigreten ainekset pienessä kulhossa.
- Pilko tomaatit, kevätsipulit, kesäkurpitsa ja salaatti. Sekoita kaikki kulhossa. Lisää päälle feta, basilikan lehdet ja sitruunalohkot.
- Paista lihaa korkealla lämmöllä 3-5 minuuttia per puoli joko grillissä tai pannulla. Mausta suolalla ja mustapipurilla.
- äri liha kypsennyksen jälkeen 10 minuutiksi folioon vetäytymään. Viipaloi ohuiksi paloiksi.
- Jos käytät tofua, viipaloi tofu ja kuivaa palat talouspaperilla. Paista paloja niin kauan että ne saavat kauniin ruskean pinnan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Syö 1/3 osa lihasta tai tofusta sekä salaatista vinaigretilla valeltuna.