Myskikurpitsakeitto
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
1
hourKurpitsaruuat kuuluvat loppukesän herkullisiin arkiruokiin.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 pieni myskikurpitsa
30 g oliiviöljyä
½ valkosipuli
1 sipuli hienoksi silputtuna
5 dl kasvislientä
300 g Jalotofua (kylmäsavustettu)
2 ,5 dl kevytkookosmaitoa
20 g kurpitsansiemeniä
suolaa
- miehen annos
1 pieni myskikurpitsa
45 g oliiviöljyä
½ valkosipuli
1 sipuli hienoksi silputtuna
5 dl kasvislientä
450 g Jalotofua (kylmäsavustettu)
2 ,5 dl kevytkookosmaitoa
30 g kurpitsansiemeniä
suolaa
Ohjeet
- Jaa käytettävä öljymäärä ohjeessa niin, että se riittää myskikurpitsalle, valkosipulille, sipulin sekä myskikurpitsan siementen paahtamiseen ja tofun kypsentämiseen.
- Paloittele myskikurpitsa lohkoiksi ja poista siemenet. Lämmitä uuni 220 asteeseen ja valele myskikurpitsan lohkoille öljyä. Laita myskikurpitsat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Leikkaa puolikkaasta valkosipulista kärjet pois, kääri se folioon ja kaada päälle hieman oliiviöljyä ja laita mukaan uunipellille. Paista uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes myskikurpitsa on kypsä ja pehmennyt. Paistoaika riippuu myskikurpitsalohkojen suuruudesta.
- Paista sipulisilppua pienessä määrässä oliiviöljyä kattilassa ja lisää kasvisliemi. Kiehauta ja siirrä sivuun odottamaan. Kuutioi tofu ja paista pienessä määrässä öljyä ne kypsäksi (n. 5 min). Siirrä ne sivuun. Paahda kurpitsansiemeniä hetki pannulla, lisää pieni ripaus suolaa.
- Kun myskikurpitsalohkot ovat kypsiä, ota ne uunista ja odota hetki, että ne jäähtyvät hieman, jolloin kuoren irrottaminen on helpompaa. Lisää lohkot kattilaan ja purista valkosipulinkynsistä sisus mukaan. Lisää mukaan kookosmaito ja keitä vielä hetki miedolla lämmöllä. Soseuta lopuksi sauvasekoittimella keitto tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta keiton koostumus on oikea.
- Lisää juuri ennen tarjoilua keittoon tofu ja kurpitsansiemenet pinnalle.