Omenakakku
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
1
hour10
minutesIhanan täyteläinen omenakakku on kahvipöydän koristus. Koko kakussa on 3 naisen ja 2 miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
4 omenaa
1 sitruuna
3 munaa
1 ½ dl erytritolia
1/2 tl vaniljaa
60 g mascarponejuustoa
200 g rahkaa
1 ½ dl pofiberia
40 g mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
Ohjeet
- Leikkaa kaksi omenaa noin sentin kuutioiksi ja loput omenat ensin lohkoiksi ja edelleen ohuiksi viipaleiksi. Pane kuutiot ja viipaleet omiin kulhoihin ja sekoita sitruunanmehua joukkoon tummumisen estämiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat voilla.
- Vatkaa munat, erytritoli ja vanilja vaaleaksi vaahdoksi. Lusikoi mascarpone ja rahka vaahtoon ja ja raasta joukkoon sitruunankuorta.
- Siivilöi mantelijauhe, pofiber ja leivinjauhe taikinaan ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Lisää omenakuutiot mehuineen taikinaan. Älä sekoita liikaa, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
- Asettele omenaviipaleet taikinan päälle hieman limittäin sisäkkäisiksi kehiksi, jolloin pinnalle syntyy ruusumainen kuvio. Aloita asettelu ulkokehästä.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
- Anna kakun jäähtyä ennen tarjoamista.
Omenakakku
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
1
hour10
minutesIhanan täyteläinen omenakakku on kahvipöydän koristus. Koko kakussa on 3 naisen ja 2 miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
4 omenaa
1 sitruuna
3 munaa
1 ½ dl erytritolia
1/2 tl vaniljaa
60 g mascarponejuustoa
200 g rahkaa
1 ½ dl pofiberia
40 g mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
Ohjeet
- Leikkaa kaksi omenaa noin sentin kuutioiksi ja loput omenat ensin lohkoiksi ja edelleen ohuiksi viipaleiksi. Pane kuutiot ja viipaleet omiin kulhoihin ja sekoita sitruunanmehua joukkoon tummumisen estämiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat voilla.
- Vatkaa munat, erytritoli ja vanilja vaaleaksi vaahdoksi. Lusikoi mascarpone ja rahka vaahtoon ja ja raasta joukkoon sitruunankuorta.
- Siivilöi mantelijauhe, pofiber ja leivinjauhe taikinaan ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Lisää omenakuutiot mehuineen taikinaan. Älä sekoita liikaa, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
- Asettele omenaviipaleet taikinan päälle hieman limittäin sisäkkäisiksi kehiksi, jolloin pinnalle syntyy ruusumainen kuvio. Aloita asettelu ulkokehästä.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
- Anna kakun jäähtyä ennen tarjoamista.