Omenakakku

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

10

minutes

Ihanan täyteläinen omenakakku on kahvipöydän koristus. Koko kakussa on 3 naisen ja 2 miehen annosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • 4 omenaa

  • 1 sitruuna

  • 3 munaa

  • 1 ½ dl erytritolia

  • 1/2 tl vaniljaa

  • 60 g mascarponejuustoa

  • 200 g rahkaa

  • 1 ½ dl pofiberia

  • 40 g mantelijauhoa

  • 2 tl leivinjauhetta

Ohjeet

  • Leikkaa kaksi omenaa noin sentin kuutioiksi ja loput omenat ensin lohkoiksi ja edelleen ohuiksi viipaleiksi. Pane kuutiot ja viipaleet omiin kulhoihin ja sekoita sitruunanmehua joukkoon tummumisen estämiseksi.
  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat voilla.
  • Vatkaa munat, erytritoli ja vanilja vaaleaksi vaahdoksi. Lusikoi mascarpone ja rahka vaahtoon ja ja raasta joukkoon sitruunankuorta.
  • Siivilöi mantelijauhe, pofiber ja leivinjauhe taikinaan ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Lisää omenakuutiot mehuineen taikinaan. Älä sekoita liikaa, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
  • Asettele omenaviipaleet taikinan päälle hieman limittäin sisäkkäisiksi kehiksi, jolloin pinnalle syntyy ruusumainen kuvio. Aloita asettelu ulkokehästä.
  • Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  • Anna kakun jäähtyä ennen tarjoamista.

Omenakakku

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

10

minutes

Ihanan täyteläinen omenakakku on kahvipöydän koristus. Koko kakussa on 3 naisen ja 2 miehen annosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • 4 omenaa

  • 1 sitruuna

  • 3 munaa

  • 1 ½ dl erytritolia

  • 1/2 tl vaniljaa

  • 60 g mascarponejuustoa

  • 200 g rahkaa

  • 1 ½ dl pofiberia

  • 40 g mantelijauhoa

  • 2 tl leivinjauhetta

Ohjeet

  • Leikkaa kaksi omenaa noin sentin kuutioiksi ja loput omenat ensin lohkoiksi ja edelleen ohuiksi viipaleiksi. Pane kuutiot ja viipaleet omiin kulhoihin ja sekoita sitruunanmehua joukkoon tummumisen estämiseksi.
  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat voilla.
  • Vatkaa munat, erytritoli ja vanilja vaaleaksi vaahdoksi. Lusikoi mascarpone ja rahka vaahtoon ja ja raasta joukkoon sitruunankuorta.
  • Siivilöi mantelijauhe, pofiber ja leivinjauhe taikinaan ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Lisää omenakuutiot mehuineen taikinaan. Älä sekoita liikaa, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
  • Asettele omenaviipaleet taikinan päälle hieman limittäin sisäkkäisiksi kehiksi, jolloin pinnalle syntyy ruusumainen kuvio. Aloita asettelu ulkokehästä.
  • Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  • Anna kakun jäähtyä ennen tarjoamista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!