Sienisalaattia ja lihamureketta
4
Annosta1
hour20
minutesSienisalaatti valmistuu helposti suolasienistä ja sipulisita. Lihamureke täytetään tomaateilla ja basilikalla.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos sienisalaattia
300 g suolasieniä
2 punasipulia
200 g creme fraichea (12%)
ruohosipulia
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
tarvittaessa suolaa
- lihamureke naisen annos
350 g jauhelihaa tai 140 g soijarouhetta
1 kananmuna
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1/2 dl ruohosipulisilppua
8 kirsikkatomaattia
tuoretta basilikaa
- sienisalaatti miehen annos
400 g suolasieniä
2 punasipulia
300 g creme fraichea (12%)
ruohosipulia
3 rkl sitruunamehua
mustapippuria
tarvittaessa suolaa
- lihamureke miehen annos
500 g jauhelihaa tai 200 g soijarouhetta
2 kananmunaa
3 tl paprikajauhetta
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl mustapippuria
1/2 dl ruohosipulisilppua
10 kirsikkatomaattia
tuoretta basilikaa
- lisäksi
kurkkua, tomaattia ja basilikaa
Ohjeet
- Keitä sieniä 10 minuuttia ja huuhtele. Testaa sopiva suolaisuus maistamalla, toista keittäminen jos ovat liian suolaisia. Puserra sienet kuiviksi ja hienonna pieneksi silpuksi veitsellä.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Yhdistä kaikki sienisalaatin raaka-aineet. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
- Jos teet lihamurekkeen soijarouheesta, liota soijarouhe.
- Yhdistä kulhossa jauheliha/soijarouhe, kananmuna, ruohosipulisilppu, paprikajauhe, pippuri ja suola. Sekoita hyvin.
- Puolita kirsikkatomaatit.
- Taputtele mureketaikina levyksi. Laita levyn keskelle tomaatit ja basilikan lehtiä.
- Nosta murekkeen reunat tomaattien ja basilikan päälle. Taputtele pötköksi ja nosta uunivuokaan.
- Paista mureketta 200 asteessa noin 30 minuuttia, niin että mureke on ruskistunut.
- Syö 1/4 osa murekkeesta ja sienisalaatista tomaatin, kurkkujen ja basilikan kanssa.