Kreikkalainen kanapasta

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

20

minutes

Kreikkalainen keittiö tunnetaan yrttien mausta ja tuoreista raaka-aineistaan. Tällä kertaa tehdään matkaa Välimeren makujen maailmaan, kun perinteinen kanapasta saa uuden twistin. Korvaamalla pasta kesäkurpitsalla syntyy kevyempi ja terveellisempi vaihtoehto, joka tarjoaa silti runsaasti makua. Astu mukaan tähän herkulliseen seikkailuun ja kokeile, miten kesäkurpitsa voi muuttaa tutun kanapastan uudeksi suosikiksi.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 300 g kesäkurpitsaa

  • 200 g kanasuikaleita tai 160 g Mifu-suikaleita

  • 10 g oliiviöljyä

  • 10 g pestokastiketta

  • 40 g fetajuustoa

  • 50 g oliiveja

  • chilihiutaleita

  • mustapippuria

  • valkosipulijauhetta

  • suolaa

  • miehen annos
  • 400 g kesäkurpitsaa

  • 300 g kanasuikaleita tai 250 g Mifu-suikaleita

  • 15 g oliiviöljyä

  • 15 g pestokastiketta

  • 60 g fetajuustoa

  • 75 g oliiveja

  • chilihiutaleita

  • mustapippuria

  • valkosipulijauhetta

  • suolaa

Ohjeet

  • Tee spiraalileikkurilla kesäkurpitsasta nauhamaista tai käytä juustohöylää/kuorimaveistä, jolla saat kesäkurpitsasta ohuita suikaleita. Painele kesäkurpitsasta ylimääräinen neste pois talouspaperilla ja kuullota kesäkurpitsa nopeasti pannulla öljyssä (puolet annoksesta). Sekoita joukkoon pestokastike.
  • Paista kanasuikaleet pannulla lopussa öljyssä ja lisää paistamisen loppuvaiheessa mausteet.
  • Syö tällä aterialla puolet annoksesta.
  • Laita syvän lautasen pohjalle ensin kesäkurpitsapastaa, päälle kanasuikaleet ja lopuksi oliivit ja murustettu feta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!