Lohta ja kasviksia kreikkalaisittain

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Lohi ja välimerelliset maut sopivat hyvin yhteen ja tuovat vaihtelua ruokapöytään.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 300 g lohta

  • 1 tl suolaa

  • 2 -3 rkl sitruunamehua tai noin puolikkaan sitruunan mehu

  • 150 g kesäkurpitsaa pieninä paloina

  • 1 punasipuli lohkoina

  • 50 g oliiveja

  • 80 g fetajuustoa paloina

  • 2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja paloina

  • muutama kirsikkatomaatti halkaistuna

  • 10 g oliiviöljyä

  • 1 rkl kuivattua oreganoa

  • miehen annos
  • 450 g lohta

  • 1 ,5 tl suolaa

  • 3 -4 rkl sitruunamehua tai puolikkaan sitruunan mehu

  • 250 g kesäkurpitsaa pieninä paloina

  • 1 -2 punasipuli(a) lohkoina

  • 50 g oliiveja

  • 120 g fetajuustoa paloina

  • 3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja paloina

  • muutama kirsikkatomaatti halkaistuna

  • 20 g oliiviöljyä

  • 1 rkl kuivattua oreganoa

Ohjeet

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Laita lohi uunivuokaan ja lisää päälle suola sekä sitruunamehu.
  • Sekoita keskenään paloiteltu kesäkurpitsa, lohkottu punasipuli, oliivit, paloiteltu feta, tomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja oregano.
  • Levitä kasvis-fetasekoitus lohen ympärille uunivuokaan ja paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes lohi on kypsä.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa ruuasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!