Naudansuikaleita ja kurkumaparsakaalia
3
Annosta30
minutesRuokavalion monipuolisuus ja herkullisuus kulkevat usein käsi kädessä. Tämän reseptin avulla voit yhdistää terveellisen kasvisvaihtoehdon ja proteiinin lähteen yhdeksi maistuvaksi ateriaksi. Kurkumaparsakaali ja mehevät naudanlihasuikaleet kohtaavat mausteen rikkaudessa, joka tyydyttää niin makuhermot kuin ravinnontarpeenkin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g naudanlihasuikaleita tai 120 g soijasuikaleita
60 g oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
3 rkl soijakastiketta
1/2 sitruunan mehu
300 g parsakaalia
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
- miehen annos
450 g naudanlihasuikaleita tai 180 g soijasuikaleita
90 g oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 sipulia
4 rkl soijakastiketta
1/2 sitruunan mehu
400 g parsakaalia
1 ,5 tl kurkumaa
1 ,5 tl suolaa
1 ,5 tl mustapippuria
Ohjeet
- Tee naudanlihalle marinadi. Sekoita keskenään sitruuna, puolet oliiviöljystä, soijakastike sekä puristettu valkosipulinkynsi. Anna tekeytyä huoneenlämmössä pari tuntia tai yön yli jääkaapissa.
- ämmitä uuni 215 asteeseen. Sekoita keskenään paloiteltu parsakaali, suola, mustapippuri, kurkuma ja loppu oliiviöljystä. Paista leivinpaperilla päällystetyllä uunipellillä parsakaalia noin 20 minuuttia tai kunnes se on saanut hyvin väriä pintaansa.
- Kuori ja leikkaa sipuli silpuksi. Paista naudanlihasuikaleet ja sipuli pannulla kypsäksi.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa ruuasta.