Sienipaistos suikalelihalla
3
Annosta20
minutesTämä helppo ateria valmistuu nopeasti ja siinä maistuu ihanasti syksyn maut.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g naudan suikalelihaa tai 120 g soijasuikaleita
400 g kesäkurpitsaa
½ l puhdistettuja ja tarvittaessa esikäsiteltyjä sieniä
2 sipulia
2 -3 valkosipulin kynttä
20 g seesamöljyä
100 g kirsikkatomaatteja
(½ dl vettä)
ripaus chiliä
1/2 tl mustapippuria
vajaa 1 tl suolaa
1 tl timjamia
- miehen annos
450 g naudan suikalelihaa tai 180 g soijasuikaleita
600 g kesäkurpitsaa
2/3 l puhdistettuja ja tarvittaessa esikäsiteltyjä sieniä
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
30 g seesamöljyä
150 g kirsikkatomaatteja
(½ dl vettä)
ripaus chiliä
1 tl mustapippuria
1 1/2 tl suolaa
1 tl timjamia
Ohjeet
- Kuori ja viipaloi tai silppua sipulit.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita siinä, lisää suikaleliha.
- Kuutioi kesäkurpitsa.
- Lisää sienet sekä kesäkurpitsakuutiot ja paista, kunnes niistä alkaa irrota nestettä. Lisää tomaatit ja mausta. Kaada pannulle vettä, jos seos tuntuu liian kuivalta.
- Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa paistoksesta.