Ribsit, grillattu kurpitsa ja kurkku-fetasalaatti

Ribsit, grillattu kurpitsa ja kurkku-fetasalaatti

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

3

hours 

Syksylläkin on vielä mukava grillailla. Ribseissä on vähän aasialainen vivahde ja grillattu kurpitsa on ihanan pehmeää. Mukava suolainen lisä on kurkku-fetasalaatti.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • ribsit naisen annos
  • 600 g ribsejä tai 200 g tofua

  • 1 tl suolaa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 sipuli

  • pari oksaa timjamia

  • vettä

  • marinadi naisen annos
  • 10 g seesamiöljyä

  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä

  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi

  • 1 rkl chilikastiketta (esim. srirachaa)

  • 1/2 dl soijakastiketta

  • 3 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa

  • kurpitsat naisen annos
  • 300 g kurpitsaa

  • 10 g seesamöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • timjamia

  • feta-kurkkusalaatti naisen annos
  • 1/2 kurkku

  • 40 g fetaa

  • ribsit miehen annos
  • 900 g ribsejä tai 300 g tofua

  • 2 tl suolaa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 sipuli

  • pari oksaa timjamia

  • vettä

  • marinadi miehen annos
  • 15 g seesamiöljyä

  • 2 rkl hienonnettua inkivääriä

  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä

  • 1 1/2 rkl chilikastiketta (esim. srirachaa)

  • 1 dl soijakastiketta

  • 5 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa

  • kurpitsat miehen annos
  • 500 g kurpitsaa

  • 15 g seesamöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • timjamia

  • feta-kurkkusalaatti miehen annos
  • 2/3 kurkku

  • 60 g fetaa

Ohjeet

  • Laita isoon kattilaan ribsit, suola, paloitellut valkosipulinkynnet, sipuli ja timjaminoksat. Peitä vedellä. Keitä ribsejä 1–1 1⁄2 tuntia. Anna niiden jäähtyä liemessä.
  • Keitä marinadi lihojen kiehuessa. Sekoita kaikki marinadin ainekset pienessä kattilassa, kuumenna ja anna kiehua 5 minuuttia niin, että kastike paksunee.
  • Jos teet tofusta, keitä marinadi ohjeen mukaan. Viipaloi tofu ja kuivaa viipaleet talouspaperilla. Sivele pinnalle marinadi.
  • Nosta lihat liemestä ja grillaa niihin miedolla lämmöllä väriä. Voitele samalla marinadilla. Lisää marinadia aina 5 minuutin välein, kunnes liha on ruskistunut. Voit paistaa lihat tai tofun myös uunissa 220 asteessa niin että palat ovat saaneet kauniin ruskean pinnan.
  • Viipaloi kurpitsa, jätä kuori paikalleen. Sivele palat öljyllä ja mausta. Grillaa tai paista uunissa kurpitsat niin että palat ovat pehmenneet.
  • Tee kurkkusalaatti pilkkomalla kurkku ja feta. Yhdista kurkku ja feta.
  • Syö tällä aterialla puolet kurpitsoista, ribseistä ja salaatista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!