Sipulimunakas

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

20

minutes

Sipulimunakkaan salaisuus on rauhassa miedolla lämmöllä kypsytetty sipuli, jolloin sipuli saa hivenen makean aromin.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 2 - 3 kpl sipulia

  • 20 g voita

  • 4 kpl munaa

  • 4 rkl vettä

  • ripaus suolaa ja valkopippuria

  • (kevätsipulisilppua)

  • miehen annos
  • 3 - 4 kpl sipulia

  • 30 g voita

  • 6 kpl munaa

  • 6 rkl vettä

  • ripaus suolaa ja valkopippuria

  • (kevätsipulisilppua)

Ohjeet

  • Kuori ja hienonna sipulit hyvin. Kuumenna voi pannussa miedolla lämmöllä ja lisää siihen sipulisilppu. Hauduta ja sekoita kunnes sipuli on kauniin lakatun puun väristä ja pehmeää.
  • Sekoita munat, vesi, suola ja sokeri haarukalla. Kaada seos tasaisesti pannuun sipulisilpun päälle ja lisää hiukan levyn lämpöä.
  • Sekoita munakasta kerran haarukalla sen alkaessa hyytyä, mutta jätä se sitten rauhaan. Munakas on valmis noin neljän minuutin kuluttua, kun pohjassa on hiukan ruskeaa, mutta pinta on vielä kostean mehevä.
  • Käännä munakas kahtia ja koristele kevätsipulisilpulla.
  • Syö tällä aterialla puolet munakkaasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!