Kurpitsa-punajuurisalaatti

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Kurpitsa ja punajuuri paahtuvat uunissa ihanan meheviksi. Proteiinia tulee monesta lähteestä; härkäpapurouheesta, linsseistä ja vuohenjuustosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • salaatti naisen annos
  • 1 myskikurpitsa

  • 3 punajuurta

  • 10 g rypsi- tai oliiviöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 230 g punaisia linssejä suolaliemessä (säilyke)

  • Lehtikaalisekoitusta tai ruukku jäävuorisalaattia

  • 60 g Härkis härkäpapurouhetta tai 200 g kanaa esim. Vuolukana

  • 120 g vuohenjuustoa

  • kastike naisen annos
  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 2 rkl balsamiviinietikkaa

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • salaatti miehen annos
  • 1 myskikurpitsa

  • 4 punajuurta

  • 15 g rypsi- tai oliiviöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 230 g punaisia linssejä suolaliemessä (säilyke)

  • Lehtikaalisekoitusta tai ruukku jäävuorisalaattia

  • 100 g Härkis härkäpapurouhetta tai 300 g kanaa esim. vuolukana

  • 180 g vuohenjuustoa

  • kastike miehen annos
  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 3 rkl balsamiviinietikkaa

  • 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa

  • suolaa ja mustapippuria

Ohjeet

  • Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. ( Voit säästää siemenet paahtamista varten ja käyttää niitä myöhemmin) Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa.
  • Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Pane punajuuret leivinpaperilla vuoratun uunipellin toiseen reunaan. Ripottele kasvisten päälle öljyä, suolaa ja mustapippuria.
  • Paahda punajuuria 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nosta pelti uunista ja lisää kurpitsa kuutiot pellin toiselle reunalle. Jatka paahtamista vielä noin 25 minuuttia.
  • Valuta linssit. Asettele isolle lautaselle lehtikaalisekoitusta tai salaattia, paahdettuja punajuuria ja kurpitsoja sekä linssejä ja härkäpapurouhetta. Ripottele pinnalle hiukan murennetut vuohenjuustot.
  • Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola ja pippuri. Valuta kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua. Tarjoa loppu kastike erikseen.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa salaatista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!