Lehtikaalisalaattia ja kalaa
3
Annosta1
hourLehtikaali sopii hyvin myös kypsentämättömänä salaattiin. Tämä salaatti vain paranee saadessaan vähän levätä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- lehtikaalisalaatti naisen annos
200 g lehtikaalia
2 rkl sitruunamehua
1/4 -1/2 tl (Maldon) merisuolahiutaleita
2 -3 porkkanaa
2 salottisipulia
1 omena
40 g saksanpähkinöitä (tai paahdettuja auringonkukan siemeniä)
- sitruuna vinegrette naisen annos
2 rkl sitruunamehua
20 g oliiviöljyä
1 ,5 tl Dijon sinappia
n. 1,5 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
- Lisäksi naisen annos
300 g savukalaa
- lehtikaalisalaatti miehen annos
300 g lehtikaalia
3 rkl sitruunamehua
1/2 -1 tl (Maldon) merisuolahiutaleita
3 -4 porkkanaa
3 salottisipulia
2 omenaa
60 g saksanpähkinöitä (tai paahdettuja auringonkukan siemeniä)
- sitruuna vinegrette miehen annos
3 rkl sitruunamehua
30 g oliiviöljyä
2 tl Dijon sinappia
n. 2 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
- Lisäksi miehen annos
450 g savukalaa
Ohjeet
- Poista lehtikaalin lehdistä kovat lehtiruodit. Huuhtele lehtikaalit ja poista niistä ylimääräinen vesi salaattilingossa tai kuivaamalla keittiöpyyhkeessä.
- Pilko lehtikaali pieneksi silpuksi ja laita ne isoon kulhoon. Lisää lehtikaalin sekaan sitruunamehu sekä suola. Puristele/rutistele kädelläsi lehtikaalia parin minuutin ajan, jotta mehu ja suola imeytyy siihen. Lehtikaalin rakenne alkaa pehmentymään ja muuttumaan maukkaammaksi. Se myös painuu kasaan. Huomaat kyllä eron.
- Suikaloi omena ja sipuli hienoiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat tai vuole porkkanasta kuorimaveitsellä lastuja.
- Valmista kastike sekoittamalla pienessä kulhossa tai purkissa kaikki ainekset sekaisin, maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Sekoita kastike salaatin joukkoon.
- Lisää murustetut saksanpähkinät salaatin päälle tai joukkoon. Anna kastikkeen imeytyä salaattiin mielellään vähintään 30 minuuttia.
- Syö 1/3 osa salaatista ja kalasta.