Lehtikaalisalaattia ja kalaa

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Lehtikaali sopii hyvin myös kypsentämättömänä salaattiin. Tämä salaatti vain paranee saadessaan vähän levätä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • lehtikaalisalaatti naisen annos
  • 200 g lehtikaalia

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1/4 -1/2 tl (Maldon) merisuolahiutaleita

  • 2 -3 porkkanaa

  • 2 salottisipulia

  • 1 omena

  • 40 g saksanpähkinöitä (tai paahdettuja auringonkukan siemeniä)

  • sitruuna vinegrette naisen annos
  • 2 rkl sitruunamehua

  • 20 g oliiviöljyä

  • 1 ,5 tl Dijon sinappia

  • n. 1,5 tl hunajaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • Lisäksi naisen annos
  • 300 g savukalaa

  • lehtikaalisalaatti miehen annos
  • 300 g lehtikaalia

  • 3 rkl sitruunamehua

  • 1/2 -1 tl (Maldon) merisuolahiutaleita

  • 3 -4 porkkanaa

  • 3 salottisipulia

  • 2 omenaa

  • 60 g saksanpähkinöitä (tai paahdettuja auringonkukan siemeniä)

  • sitruuna vinegrette miehen annos
  • 3 rkl sitruunamehua

  • 30 g oliiviöljyä

  • 2 tl Dijon sinappia

  • n. 2 tl hunajaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • Lisäksi miehen annos
  • 450 g savukalaa

Ohjeet

  • Poista lehtikaalin lehdistä kovat lehtiruodit. Huuhtele lehtikaalit ja poista niistä ylimääräinen vesi salaattilingossa tai kuivaamalla keittiöpyyhkeessä.
  • Pilko lehtikaali pieneksi silpuksi ja laita ne isoon kulhoon. Lisää lehtikaalin sekaan sitruunamehu sekä suola. Puristele/rutistele kädelläsi lehtikaalia parin minuutin ajan, jotta mehu ja suola imeytyy siihen. Lehtikaalin rakenne alkaa pehmentymään ja muuttumaan maukkaammaksi. Se myös painuu kasaan. Huomaat kyllä eron.
  • Suikaloi omena ja sipuli hienoiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat tai vuole porkkanasta kuorimaveitsellä lastuja.
  • Valmista kastike sekoittamalla pienessä kulhossa tai purkissa kaikki ainekset sekaisin, maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Sekoita kastike salaatin joukkoon.
  • Lisää murustetut saksanpähkinät salaatin päälle tai joukkoon. Anna kastikkeen imeytyä salaattiin mielellään vähintään 30 minuuttia.
  • Syö 1/3 osa salaatista ja kalasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!