Thaimaalainen lohicurry

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Thaimaalaisessa lohicurryssa on juuri sopivasti mausteisuutta ja lämpöä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g kirjolohta palana tai valmiita lohikuutioita

  • 10 g seesaminsiemenöljyä

  • 2 salottisipulia

  • 1/3 kukkakaali

  • 150 g sokeriherneitä

  • 3 cm:n pala inkivääriä

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 tl sitruunaruohotahnaa

  • 2 kevätsipulin vartta

  • ½ ruukkua korianteria

  • 20 g seesaminsiemenöljyä

  • 400 ml kookosmaitoa (8 %)

  • 2 rkl punaista currytahnaa

  • 1/2 rkl kalakastiketta

  • ½ rkl hunajaa

  • 1 limetin puristettu mehu

  • ( jos haluat lisää niin pari oksaa thaibasilikaa ja suolaa)

  • miehen annos
  • 600 g kirjolohta palana tai valmiita lohikuutioita

  • 15 g seesaminsiemenöljyä

  • 2 salottisipulia

  • 2/3 kukkakaali

  • 150 g sokeriherneitä

  • 3 cm:n pala inkivääriä

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 2 tl sitruunaruohotahnaa

  • 2 kevätsipulin vartta

  • ½ ruukkua korianteria

  • 30 g seesaminsiemenöljyä

  • 500 ml kookosmaitoa (8 %)

  • 3 rkl punaista currytahnaa

  • 1 rkl kalakastiketta

  • ½ rkl hunajaa

  • 1 limetin puristettu mehu

  • ( jos haluat lisää niin pari oksaa thaibasilikaa ja suolaa)

Ohjeet

  • Hienonna salottisipulit. Raasta inkivääri ja murskaa valkosipulinkynsi. Siivuta kevätsipulit ja hienonna korianteri.
  • Kuullota syvässä pannussa öljyssä sipulit ja inkivääri. Lisää paloiteltu kukkakaali ja sokeriherneet.
  • Kaada joukkoon kookosmaito ja lisää kaikki muut ainekset lohta ja korianteria lukuunottamatta. Anna curryn kiehua 10–15 minuutin ajan, lisää lohikuutiot ja korianteri. Anna kypsyä vielä hetki, niin että lohi kypsyy.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vähän suolaa.
  • Koristele kalacurry thaibasilikalla tai korianterilla.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa currysta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!