Thaimaalainen lohicurry
4
Annosta30
minutesThaimaalaisessa lohicurryssa on juuri sopivasti mausteisuutta ja lämpöä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g kirjolohta palana tai valmiita lohikuutioita
10 g seesaminsiemenöljyä
2 salottisipulia
1/3 kukkakaali
150 g sokeriherneitä
3 cm:n pala inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 tl sitruunaruohotahnaa
2 kevätsipulin vartta
½ ruukkua korianteria
20 g seesaminsiemenöljyä
400 ml kookosmaitoa (8 %)
2 rkl punaista currytahnaa
1/2 rkl kalakastiketta
½ rkl hunajaa
1 limetin puristettu mehu
( jos haluat lisää niin pari oksaa thaibasilikaa ja suolaa)
- miehen annos
600 g kirjolohta palana tai valmiita lohikuutioita
15 g seesaminsiemenöljyä
2 salottisipulia
2/3 kukkakaali
150 g sokeriherneitä
3 cm:n pala inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
2 tl sitruunaruohotahnaa
2 kevätsipulin vartta
½ ruukkua korianteria
30 g seesaminsiemenöljyä
500 ml kookosmaitoa (8 %)
3 rkl punaista currytahnaa
1 rkl kalakastiketta
½ rkl hunajaa
1 limetin puristettu mehu
( jos haluat lisää niin pari oksaa thaibasilikaa ja suolaa)
Ohjeet
- Hienonna salottisipulit. Raasta inkivääri ja murskaa valkosipulinkynsi. Siivuta kevätsipulit ja hienonna korianteri.
- Kuullota syvässä pannussa öljyssä sipulit ja inkivääri. Lisää paloiteltu kukkakaali ja sokeriherneet.
- Kaada joukkoon kookosmaito ja lisää kaikki muut ainekset lohta ja korianteria lukuunottamatta. Anna curryn kiehua 10–15 minuutin ajan, lisää lohikuutiot ja korianteri. Anna kypsyä vielä hetki, niin että lohi kypsyy.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vähän suolaa.
- Koristele kalacurry thaibasilikalla tai korianterilla.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa currysta.