Porkkanapiirakka
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
1
hourPorkkanapiirakka on syksyn ihanimpia leivonnoaisia. Siinä maistuu talviset mausteet.
Piirakassa on neljä kokonaista naisen annosta ja noin kaksi ja puoli miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- porkkanapiirakka
2 kananmunaa
1 1/2 dl erytritolia
40 g mantelijauhoja
1 tl psylliumia
1 dl pofiberia
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
10 g rypsiöljyä
250 g Alpro greek style no sugar
3 dl (150 g) porkkanaraastetta
40 g hasselpähkinärouhetta
- kuorrute
150 g kevyt tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 rkl sitruunamehua
2 rkl erytritolia
hasselpähkinärouhetta koristeeksi
Ohjeet
- Sekoita muna ja makeutusjauhe.
- Lisää Alpro greek style, keskenään yhdistetyt kuivat aineet sekä porkkanaraaste taikinan joukkoon. Sekoita.
- Levitä taikina leivinpaperilla pohjustettuun ja reunat voideltuun sekä mantelijauhotettuun irtopohjavuokaan (ø 16 - 18 cm).
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä hyvin, mieluiten yön yli.
- Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä kakun päälle.
- Koristele hasselpähkinrouheella.
- Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut vetäytyä yön yli. Kakun voi pakastaa kuorrutuksineen.