Porkkanapiirakka

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Porkkanapiirakka on syksyn ihanimpia leivonnoaisia. Siinä maistuu talviset mausteet.

Piirakassa on neljä kokonaista naisen annosta ja noin kaksi ja puoli miehen annosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • porkkanapiirakka
  • 2 kananmunaa

  • 1 1/2 dl erytritolia

  • 40 g mantelijauhoja

  • 1 tl psylliumia

  • 1 dl pofiberia

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl kardemummaa

  • 1 tl inkivääriä

  • 10 g rypsiöljyä

  • 250 g Alpro greek style no sugar

  • 3 dl (150 g) porkkanaraastetta

  • 40 g hasselpähkinärouhetta

  • kuorrute
  • 150 g kevyt tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 2 rkl erytritolia

  • hasselpähkinärouhetta koristeeksi

Ohjeet

  • Sekoita muna ja makeutusjauhe.
  • Lisää Alpro greek style, keskenään yhdistetyt kuivat aineet sekä porkkanaraaste taikinan joukkoon. Sekoita.
  • Levitä taikina leivinpaperilla pohjustettuun ja reunat voideltuun sekä mantelijauhotettuun irtopohjavuokaan (ø 16 - 18 cm).
  • Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä hyvin, mieluiten yön yli.
  • Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä kakun päälle.
  • Koristele hasselpähkinrouheella.
  • Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut vetäytyä yön yli. Kakun voi pakastaa kuorrutuksineen.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!