Tilliliha ja vihannessose

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

3

hours 

Tämä kouluruokien klassikko oli asiakkaamme toiveresepti. Hyvin valmistettuna tilliliha on oikein oivallinen ruoka, vaatii vain vähän aikaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • n. 400 g naudan kulma- tai ulkopaistia (tai palapaistia) tai 400 g tofua

  • 8 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 1 -2 sipulia

  • 2 porkkanaa

  • pala (40g) juuriselleriä

  • 1 laakerinlehti

  • 8 maustepippuria

  • tillinvarsia

  • 2 dl ruokakermaa (10%)

  • 2 rkl sitruunamehua

  • lisäksi naisen annos
  • 1 kukkakaali

  • 2 porkkanaa

  • 1 tl suolaa

  • 10 g voita

  • 100 g etikkapunajuuria (makeuttamaton)

  • miehen annos
  • n. 600 g naudan kulma- tai ulkopaistia (tai palapaistia) tai 600 g tofua

  • 1 l vettä

  • 1 tl suolaa

  • 2 -3 sipulia

  • 3 porkkanaa

  • pala (60g) juuriselleriä

  • 1 laakerinlehti

  • 10 maustepippuria

  • tillinvarsia

  • 3 dl ruokakermaa (10%)

  • 3 rkl sitruunamehua

  • lisäksi miehen annos
  • 1 kukkakaali

  • 3 porkkanaa

  • 1 tl suolaa

  • 20 g voita

  • 150 g etikkapunajuuria (makeuttamaton)

Ohjeet

  • Mittaa vesi kattilaan ja pane lihat kattilan pohjalle. Kun vesi alkaa kiehua, kerää veden pinnalle noussut vaahto esimerkiksi reikäkauhalla.
  • Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, puolitetut porkkanat, selleri, laakerinlehti, pippurit ja tillinvarsia. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä pari tuntia. Kääntele lihaa välillä. Tarkista että neste ei kiehu pois. Jos käytät tofua laita kuutioitu tofu veteen ja lisäa samantien porkkanat, selleri ja mausteet. Tofua ei kannata keittää kuin sen hetken että porkkanat ovat pehmenneet.
  • Tee sillä välin vihannessose. Pilko porkkanat sekä kukkakaali ja laita kiehumaan kattilaan. Anna kiehua niin kauan että vihannekset ovat pehmenneet. Kaada ylimääräinen neste pois ja soseuta vihannekset. Lisää joukkoon voi ja mausta suolalla.
  • Nosta kypsä liha ja porkkanat leikkuulaudalle. Siivilöi keitinliemi ja ota talteen noin 3 dl.
  • Kuumenna keitinliemi kattilassa. Kaada kerma ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Keitä sekoittaen viisi minuuttia. Mausta kastike sitruunanmehulla, suolalla ja tillillä.
  • Leikkaa lihasta mahdolliset kalvot pois. Kuutioi liha 3 cm x 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi, jos liha ei ole jo kuutioina. Lisää lihat kastikkeeseen kuumenemaan. Viipaloi keitetyt porkkanat.
  • Syö 1/4 osa tillilihasta, porkkanoista, sipuleista, vihannessoseesta ja punajuurista tällä aterialla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!