Borssi

Annoksia

4

Annosta
Aktiivinenvalmistusaika

30

minutes
Kokonaisvalmistusaika

1

hour 

20

minutes

Borssikeitto on alunperin ukrainalainen ruoka. Siinä maistuu ihanasti kaali, punajuuri ja timjamin, makua pyöristää päälle laitettava nokare smetanaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • n. 300 g valkokaalia

  • n. 150 g etikkapunajuuria (makeuttamaton)

  • 2 punajuurta

  • 2 porkkanaa

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 400 g naudan sisäpaistisuikaleita tai 160 g soijasuikaleita

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 l vettä

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 2 rkl tomaattisosetta

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 tl timjamia

  • päälle naisen annos
  • 80 g smetanaa

  • miehen annos
  • n. 450 g valkokaalia

  • n. 200 g etikkapunajuuria (makeuttamaton)

  • 3 punajuurta

  • 3 porkkanaa

  • 1 sipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 600 g naudan sisäpaistisuikaleita tai 240 g soijasuikaleita

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 1/2 l vettä

  • 2 kasvisliemikuutio

  • 3 rkl tomaattisosetta

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1 1/2 tl mustapippuria

  • 1 1/2 tl timjamia

  • päälle miehen annos
  • 120 g smetanaa

Ohjeet

  • Suikaloi kaali. Suikaloi punajuuret. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  • Ruskista lihasuikaleet öljyssä suuressa kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulit kuullottumaan. Kaada vesi kattilaan ja lisää kasvisliemikuutio. Kiehauta.
  • Lisää kaali ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan loput kasvikset, tomaattisose ja mausteet. Hauduta keittoa noin 45 minuuttia.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta ja smetanasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!