Borssi
4
Annosta30
minutes1
hour20
minutesBorssikeitto on alunperin ukrainalainen ruoka. Siinä maistuu ihanasti kaali, punajuuri ja timjamin, makua pyöristää päälle laitettava nokare smetanaa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
n. 300 g valkokaalia
n. 150 g etikkapunajuuria (makeuttamaton)
2 punajuurta
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g naudan sisäpaistisuikaleita tai 160 g soijasuikaleita
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattisosetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl timjamia
- päälle naisen annos
80 g smetanaa
- miehen annos
n. 450 g valkokaalia
n. 200 g etikkapunajuuria (makeuttamaton)
3 punajuurta
3 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
600 g naudan sisäpaistisuikaleita tai 240 g soijasuikaleita
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 1/2 l vettä
2 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattisosetta
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl mustapippuria
1 1/2 tl timjamia
- päälle miehen annos
120 g smetanaa
Ohjeet
- Suikaloi kaali. Suikaloi punajuuret. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- Ruskista lihasuikaleet öljyssä suuressa kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulit kuullottumaan. Kaada vesi kattilaan ja lisää kasvisliemikuutio. Kiehauta.
- Lisää kaali ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan loput kasvikset, tomaattisose ja mausteet. Hauduta keittoa noin 45 minuuttia.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta ja smetanasta.