Juusto-parsakaalilaatikko

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Tämä ihanan juustoinen laatikko pitää sisällään reilusti parsakaalia. Laatikko on vähän kuin amerikkalainen mac'n cheese, mutta ilman makaronia. Aterian proteiinit tulee kevytjuustosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 240 g juusto max. 10 % rasvaa (esim. Polar)

  • 2 dl mantelimaitoa

  • 2 dl kasvisrasvasekoite 4% (esim. Flora kevyt & paksu)

  • 1 1/2 rkl Dijon-sinappia

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 450 g parsakaalia (löytyy myös pakaste)

  • 200 g kukkakaalia (löytyy myös pakasteena)

  • 80 g juustoraastetta

  • 30 g mantelirouhetta tai -lastuja

  • miehen annos
  • 360 g juusto max. 10 % rasvaa (esim. Polar)

  • 3 dl mantelimaitoa

  • 3 dl kasvisrasvasekoite 4% (esim. Flora kevyt & paksu)

  • 2 rkl Dijon-sinappia

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 450 g parsakaalia (löytyy myös pakaste)

  • 400 g kukkakaalia (löytyy myös pakasteena)

  • 120 g juustoraastetta

  • 50 g mantelirouhetta tai -lastuja

Ohjeet

  • Raasta kevyt juusto. Kuumenna kattilassa matalalla lämmöllä mantelimaito ja kasvisrasvasekoite.
  • Lisää kattilaan raastettu juusto. Hämmentele ja anna juuston sulaa. Kevyt juusto ei sula välttämättä ihan tasaiseksi. Älä huolestu siitä.
  • Lisää joukkoon sinappi ja muut mausteet.
  • Pienennä parsa- ja kukkakaalit suupaloiksi.
  • Laita kaalit uunivuokaan ja kaada juustokastike päälle.
  • Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja mantelia.
  • Paista laatikkoa 200 asteessa noin 30 minuuttia, niin että kaalit ovat pehmenneet ja pinta on saanut kauniin ruskean värin.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa laatikosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!