Pähkinä-viikunatorttu raakakakkupohjalla
Annoksia
6
AnnostaValmistusaika
45
minutesPähkinä-viikunatortussa on raakakakkupohja, joka tehdään viikunoista, pähkinöistä ja manteleista. Pinnalla on rahkaa ja hedelmiä.
Kakusta tulee noin 6 viipaletta. Koko kakussa on reilu 2 naisen annosta ja 1 1/2 miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- pohja
100 g pehmeitä viikunoita
60 g hasselpähkinärouhetta
60 g mantelirouhetta
1 rkl limetinmehua
- täyte
300 g rahkaa
3 rkl erytritolia
vaniljaa
tuoreita viikunoita
viinirypäleitä
satsuman viipaleita
hatutessasi granaattiomenansiemeniä
Ohjeet
- Poista viikunoista kovat kannat. Pane viikunat, pähkinät ja mantelit monitoimikoneeseen ja hienonna. Lisää joukkoon limetinmehu.
- Laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä ja painele taikina kevyesti vuoan pohjalle. Anna taikinan levätä noin 1/2 tuntia jääkaapissa ennen koristelua ja tarjoilua.
- Viipaloi viikunat, kuori ja pilko satsumat sekä puolita pestyt rypäleet.
- Nosta torttupohja vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä rahka pohjalle. Koristele pähkinä-viikunatorttu hedelmillä.