Pähkinä-viikunatorttu raakakakkupohjalla

Annoksia

6

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Pähkinä-viikunatortussa on raakakakkupohja, joka tehdään viikunoista, pähkinöistä ja manteleista. Pinnalla on rahkaa ja hedelmiä.

Kakusta tulee noin 6 viipaletta. Koko kakussa on reilu 2 naisen annosta ja 1 1/2 miehen annosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • pohja
  • 100 g pehmeitä viikunoita

  • 60 g hasselpähkinärouhetta

  • 60 g mantelirouhetta

  • 1 rkl limetinmehua

  • täyte
  • 300 g rahkaa

  • 3 rkl erytritolia

  • vaniljaa

  • tuoreita viikunoita

  • viinirypäleitä

  • satsuman viipaleita

  • hatutessasi granaattiomenansiemeniä

Ohjeet

  • Poista viikunoista kovat kannat. Pane viikunat, pähkinät ja mantelit monitoimikoneeseen ja hienonna. Lisää joukkoon limetinmehu.
  • Laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä ja painele taikina kevyesti vuoan pohjalle. Anna taikinan levätä noin 1/2 tuntia jääkaapissa ennen koristelua ja tarjoilua.
  • Viipaloi viikunat, kuori ja pilko satsumat sekä puolita pestyt rypäleet.
  • Nosta torttupohja vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä rahka pohjalle. Koristele pähkinä-viikunatorttu hedelmillä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!