Korealainen porsaanlihakeitto

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

40

minutes

Korelainen porsaanlihakeitto eli Kimchi Jigae valmistetaan porsaankyljestä tai kasslerista ja maustetaan kimchillä. Kimchi valmistuu myös pikana tai sitten voit käyttää valmista kimchiä! Keitossa on käytetty korealaista chilitahnaa mutta jos sitä ei löydy voit käyttää myös punaista currytahnaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 200 g porsaankylkeä tai maustamatonta porsaan kassleria tai 200 g tofua

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1/2 tl inkivääriä raastettuna

  • 10 g paahdettua seesamiöljyä

  • 1 rkl soijakastiketta

  • n. 1/2 rkl korealaista Gochujang-chilitahnaa tai 1/2 rkl punaista currya

  • 8 dl vettä

  • 1 lihaliemikuutio

  • 200 g maustamatonta kiinteää tofua

  • 2 kevätsipulinvartta

  • 400 g kimchia (myös Rasilaisen Hapis kimchi sopii) tai alla olevan ohjeen mukaan valmistettua pikakimchiä

  • Pikakimchi naisen annos
  • 1/2 kiinankaalia

  • n. 8 dl vettä

  • 2 rkl merisuolaa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1/2 mietoa punaista chiliä

  • 3 tl inkivääriä raastettuna

  • 1 tl valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa

  • 1 rkl tomaattisosetta

  • miehen annos
  • 300 g porsaankylkeä tai maustamatonta porsaan kassleria tai 300 g tofua

  • 2 sipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 tl inkivääriä raastettuna

  • 15 g paahdettua seesamiöljyä

  • 1 1/2 rkl soijakastiketta

  • n. 2/3 rkl korealaista Gochujang-chilitahnaa tai 2/3 rkl punaista currya

  • 10 dl vettä

  • 1 1/2 lihaliemikuutiota

  • 300 g maustamatonta kiinteää tofua

  • 3 kevätsipulinvartta

  • 600 g kimchia (myös Rasilaisen Hapis kimchi sopii) tai alla olevan ohjeen mukaan valmistettua pikakimchiä

  • Pikakimchi naisen annos
  • 1 kiinankaalia

  • n. 10 dl vettä

  • 3 rkl merisuolaa

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 mietoa punaista chiliä

  • 4 tl inkivääriä raastettuna

  • 2 tl valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa

  • 2 rkl tomaattisosetta

Ohjeet

  • Jos teet itse kimchin, niin valmista ensin kimchi. Kiehauta vesi ja suola, anna jäähtyä hetken. Poista kaalista kanta ja leikkaa kaali suikaleiksi. Kaada suolavesi kaalin päälle ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Sekoita tekeytymisen puolivälissä. Siirrä kaali siivilään ja huuhtele kunnolla. Valuta kuivaksi ja taputtele ylimääräinen neste pois vielä talouspaperilla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita kaikki mausteet keskenään, lisää joukkoon kaali ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua noin puoli tuntia.
  • Viipaloi tai suikaloi liha. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Ruskista porsaanliha padassa omassa rasvassaan. Jos käytät vain tofua aloita seuraavasta vaiheesta ja lisää heti öljyä, voit lorauttaa sitä vähän enemmän kun lihasta ei tule silloin rasvaa.
  • Lisää kimchi pataan ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
  • Lisää sipulit ja valkosipulit, seesamiöljy, soijakastike sekä chilitahnaa halutun tulisuuden mukaan. Sekoita ja lisää vesi. Voit käyttää myös currytahnaa chlitahnan tilalla jos haluat.
  • Korealainen chilitahna näyttää tältä. Löytyy ainakin isoimmista marketeista.
  • Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15 minuuttia.
  • Viipaloi tofu, lisää keittoon ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.
  • Hienonna kevätsipulit ja lisää keittoon juuri ennen tarjoilua.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!