Burgundin kanapata
4
Annosta3
hoursBurgundin pataa on valmistettu Burgundissa Ranskassa jo keskiajalla. Tässä reseptissä pataan on käytetty kanaa. Perinteiseisesti pataan kuuluu punaviini, mutta pata on maukas ilmankin. Pataa kannattaa malttaa kypsyttää pitkään.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g kanan paistileikkeitä, maustamaton tai 400 g tofua
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 porkkanaa
200 g herkkusieniä (tuoreita)
10 g voita
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 prk (à 400 g/240 g) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
jos haluat 1 dl punaviiniä
1/2 prk (à 340 g/190 g) hillosipuleita
2 valkosipulinkynttä
1 kanaliemikuutio
2 laakerinlehteä
1 –2 rosmariinin oksaa
1/2 tl mustapippuria
Jos haluat voit keittää padan lisukkeeksi kukkakaalia tai jos haluat lisätä aterialle hiilihydraattia niin riisiä, naisen hiilihydraattiannos on 50 g ja miehen 80 g per ateria, eli neljälle aterialle naiselle voi keittää 200 g ja miehelle 320 g.
- miehen annos
600 g kanan paistileikkeitä, maustamaton tai 600 g tofua
3/4 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
3 porkkanaa
300 g herkkusieniä (tuoreita)
15 g voita
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
2 prk (à 400 g/240 g) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
1 1/2 dl punaviiniä tai 1 1/2 dl vettä
2/3 prk (à 340 g/190 g) hillosipuleita
3 valkosipulinkynttä
1 1/2 kanaliemikuutio
3 laakerinlehteä
2 -3 rosmariinin oksaa
2/3 tl mustapippuria
Jos haluat voit keittää padan lisukkeeksi kukkakaalia tai jos haluat lisätä aterialle hiilihydraattia niin riisiä, naisen hiilihydraattiannos on 50 g ja miehen 80 g per ateria, eli neljälle aterialle naiselle voi keittää 200 g ja miehelle 320 g.
Ohjeet
- Kuutioi paistileikkeet tai tofu. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja viipaloi porkkanat. Halkaise herkkusienet.
- Ruskista paistileikepalat tai tofu voi-öljyseoksessa pienissä erissä paistinpannulla. Siirrä kanapalat nesteineen pataan.
- Lisää pataan porkkanat, herkkusienet, tomaatit mehuineen, punaviini tai vesi, valutetut hillosipulit, veitsen lappeella murskatut valkosipulinkynnet, kanaliemikuutio ja mausteet.
- Anna padan hautua kannen alla miedolla lämmöllä n. 1 1/2 tuntia tai kunnes liha on mureaa ja porkkanat pehmeitä, tofu tarvitsee vähemmän paistoaikaa, tarkkaile että porkkanat ovat pehmenneet. Voit paistaa padan myös varaavassa takassa tai leivinuunissa. Laita pata uuniin heti kun pellit on laitettu kiinni ja anna hautua rauhassa 4-5 tuntia.
- Tarkista suolan määrä ja lisää oman maun mukaan.
- Jos haluat voit keittää padan lisukkeeksi kukkakaalia tai jos haluat lisätä aterialle hiilihydraattia niin riisiä, naisen hiilihydraattiannos on 50 g ja miehen 80 g per ateria, eli neljälle aterialle naiselle voi keittää 200 g ja miehelle 320 g.