Kurpitsaranskalaiset ja jauhelihakepakot
3
Annosta30
minutesKurpitsa taipuu myös herkullisiksi ranskalaisiksi. Niiden kaveriksi tehdään myös juuston ja tomaatin makuisia jauheliha kepakoita.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- kurpitsaranskalaiset naisen annos
1 myskikurpitsa
10 g oliiviöljyä
suolaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
halutessasi 10 g parmesania
- kepakot naisen annos
200 g jauhelihaa tai 80 g soijarouhetta
1 kevätsipuli
50 g kevyt juustoa 5 % (esim. Kepeä Kadett)
4 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
- dippikastike naisen annos
150 g turkkilaista jogurttia
2 rkl ketsuppia
2 tl omenaviinietikkaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl kuivattua basilikaa
ripaus mustapippuria
- miehen annos
1 myskikurpitsa
15 g oliiviöljyä
suolaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
halutessasi 15 g parmesania
- kepakot miehen annos
300 g jauhelihaa tai 120 g soijarouhetta
2 kevätsipulia
75 g kevyt juustoa 5 % (esim. Kepeä Kadett)
6 aurinkokuivattua tomaattia
1 tl suolaa
1 1/2 tl oreganoa
1 1/2 tl paprikajauhetta
- dippikastike miehen annos
250 g turkkilaista jogurttia
3 rkl ketsuppia
3 tl omenaviinietikkaa
1 1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl kuivattua basilikaa
ripaus mustapippuria
Ohjeet
- Kuori myskikurpitsa ja halkaise se pitkittäin kahtia.
- Poista siemenet ja rihmasto. Leikkaa kurpitsa ohuiksi tikuiksi.
- Sekoita mausteet öljyn sekaan. Laita kurpitsatikut kulhoon, kaada mausteöljy päälle ja sekoita käsin.
- Levitä kurpitsatikut leivinpaperoidulle pellille (jos haluat voit ripotella päälle vähän parmesan-raastetta) ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes ranskalaiset ovat sisältä täysin pehmeitä ja pinnalta rapeita.
- Valmista kepakot. Raasta juusto.
- Pilko kevätsipuli sekä tomaatit.
- Sekoita juustoraaste, kevätsipuli- ja tomaattisilppu jauhelihan tai liotetun soijarouheen sekaan. Sekoita joukkoon vielä mausteet. Pyörittele taikinasta kepakoita.
- Laita kepakot leivinpaperoidulle pellille tai uunivuokaan. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia kunnes kepakot on kauniin ruskeita.
- Valmista vielä dippi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa kepakoista, ranskalaisista ja dipistä.