Kurpitsaranskalaiset ja jauhelihakepakot

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Kurpitsa taipuu myös herkullisiksi ranskalaisiksi. Niiden kaveriksi tehdään myös juuston ja tomaatin makuisia jauheliha kepakoita.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • kurpitsaranskalaiset naisen annos
  • 1 myskikurpitsa

  • 10 g oliiviöljyä

  • suolaa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • ripaus mustapippuria

  • halutessasi 10 g parmesania

  • kepakot naisen annos
  • 200 g jauhelihaa tai 80 g soijarouhetta

  • 1 kevätsipuli

  • 50 g kevyt juustoa 5 % (esim. Kepeä Kadett)

  • 4 aurinkokuivattua tomaattia

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 tl oreganoa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • dippikastike naisen annos
  • 150 g turkkilaista jogurttia

  • 2 rkl ketsuppia

  • 2 tl omenaviinietikkaa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl kuivattua basilikaa

  • ripaus mustapippuria

  • miehen annos
  • 1 myskikurpitsa

  • 15 g oliiviöljyä

  • suolaa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • ripaus mustapippuria

  • halutessasi 15 g parmesania

  • kepakot miehen annos
  • 300 g jauhelihaa tai 120 g soijarouhetta

  • 2 kevätsipulia

  • 75 g kevyt juustoa 5 % (esim. Kepeä Kadett)

  • 6 aurinkokuivattua tomaattia

  • 1 tl suolaa

  • 1 1/2 tl oreganoa

  • 1 1/2 tl paprikajauhetta

  • dippikastike miehen annos
  • 250 g turkkilaista jogurttia

  • 3 rkl ketsuppia

  • 3 tl omenaviinietikkaa

  • 1 1/2 tl paprikajauhetta

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl kuivattua basilikaa

  • ripaus mustapippuria

Ohjeet

  • Kuori myskikurpitsa ja halkaise se pitkittäin kahtia.
  • Poista siemenet ja rihmasto. Leikkaa kurpitsa ohuiksi tikuiksi.
  • Sekoita mausteet öljyn sekaan. Laita kurpitsatikut kulhoon, kaada mausteöljy päälle ja sekoita käsin.
  • Levitä kurpitsatikut leivinpaperoidulle pellille (jos haluat voit ripotella päälle vähän parmesan-raastetta) ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes ranskalaiset ovat sisältä täysin pehmeitä ja pinnalta rapeita.
  • Valmista kepakot. Raasta juusto.
  • Pilko kevätsipuli sekä tomaatit.
  • Sekoita juustoraaste, kevätsipuli- ja tomaattisilppu jauhelihan tai liotetun soijarouheen sekaan. Sekoita joukkoon vielä mausteet. Pyörittele taikinasta kepakoita.
  • Laita kepakot leivinpaperoidulle pellille tai uunivuokaan. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia kunnes kepakot on kauniin ruskeita.
  • Valmista vielä dippi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa kepakoista, ranskalaisista ja dipistä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!