Taatelikakku

Annoksia

10

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

20

minutes

Vaikka tässä kakussa ei olekaan vehnäjauhoa, on siinä ihana taatelikakukun maku ja rakenne.

Kakusta tulee noin 10 palaa, yhdessä palassa on yksi naisen rasva-annos ja 1/2 miehen rasva-annosta. Koko kakussa noin 5 naisen aterian rasvat ja 1,5 aterian proteiinit ja miehen noin 3 aterian rasvat ja 1 aterian proteiinit.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • 200 g taateleita

  • 1 dl vettä

  • 50 g voita

  • 50 g turkkilaista jogurttia

  • 3 munaa

  • 1,5 dl erytritolia

  • 1 1/2 dl pofiberia

  • 40 g mantelijauhoa

  • 2 rkl tummaa kaakaota

  • 1 tl psylliumia

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl kanelia

  • 1/2 tl kardemummaa

  • 1/2 tl neilikkaa

  • mantelijauhoa kakkuvuoan jauhottamiseen

Ohjeet

  • Keitä taatelit pehmeiksi vedessä (noin 5 minuuttia).
  • Lisää paloiteltu rasva kuumaan taatelivesiseokseen ja anna rasvan sulaa.
  • Sekoita tehosekoittimella seos sileäksi. Lisää turkkilainen jogurtti ja sekoita.
  • Vatkaa munat ja erytritoli vaahdoksi. Lisää varovasti taatelivoiseos munasokerivaahtoon.
  • Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään ja lisää varovasti siivilän läpi taikinan sekaan.
  • Voitele kakkuvuoka ja jauhota se esimerkiksi mantelijauholla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
  • Anna kakun jäähtyä ja ripottele päälle tomu erytritolia.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!