Hapankaalikeitto tofulla
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
45
minutesTämä keitto hellii vatsaa sekä makuhermoja. Hapankaali sopii upeasti myös keiton pohjaksi.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g hapankaalia
1 sipuli
1 porkkana
2 valkosipulinkynttä
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
n. 1 tl meiramia
persiljaa hienonnettuna
(suolaa)
300 g tofua
- päälle naisen annos
60 g smetanaa
- miehen annos
500 g hapankaalia
1 sipuli
2 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
10 dl vettä
1 1/2 kasvisliemikuutiota
n. 1 1/2 tl meiramia
persiljaa hienonnettuna
(suolaa)
450 g tofua
- päälle miehen annos
90 g smetanaa
Ohjeet
- Suikaloi sipuli ja porkkana.
- Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää kasvisliemikuutio.
- Lisää hapankaali, sipuli (hienonnetut valkosipulinkynnet) ja porkkana kiehuvaan kasvisliemeen.
- Keitä noin 20 minuuttia.
- Kuutioi tofu ja lisää keittoon.
- Mausta meiramilla ja persiljalla. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta ja smetanasta.