Kinkkua ja rosollia

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

20

minutes

Suomalaisen joulun kruunaa kinkku ja sen kaveriksi sopii hyvin rosolli.
Valmistusaikaan ei ole laskettu kinkun paistamista, voit ostaa myös valmiiksi paistettuja viipaleita. Jos ostat isomman kinkun voi sitä hyödyntää seuraavan viikon salaatissa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 200 g kinkkua tai 200 g vegekinkkua esim. Muu juhlarulla

  • rosolli naisen annos
  • 2 porkkanaa

  • 100 g maustekurkkuja

  • 100 g etikkapunajuuria

  • 1 pieni sipuli

  • 1 omena

  • sitruunamehua

  • kastike naisen annos
  • 1 dl kuohukermaa

  • 1/2 rkl etikkapunajuuren lientä

  • 1/2 tl väkiviinaetikkaa

  • ripaus suolaa ja mustapippuria

  • miehen annos
  • 300 g kinkkua tai 300 g vegekinkkua esim. Muu juhlarulla

  • rosolli miehen annos
  • 3 porkkanaa

  • 100 g maustekurkkuja

  • 100 g etikkapunajuuria

  • 1 sipuli

  • 1 omena

  • sitruunamehua

  • kastike miehen annos
  • 1 1/2 dl kuohukermaa

  • 1/2 rkl etikkapunajuuren lientä

  • 2/3 tl väkiviinaetikkaa

  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Ohjeet

  • Paista kinkku tai vegekinkku paketin ohjeiden mukaan.
  • Kuori porkkanat ja keitä niin kauan, että ne ovat pehmenneet.
  • ähdytä porkkanat.
  • Kuutioi punajuuret, maustekurkut, porkkanat ja omenat. Kuori ja silppua sipuli.
  • Kokoa rosolli kulhoon, niin että asettelet jokaisen aineksen vuorotellen omaksi raidakseen. Ripottele omenan päälle sitruunamehua ettei se ruskistu.
  • Vaahdota kermavaahto ja lisää joukkoon muut kastikkeen ainekset.
  • Syö tällä aterialla puolet rosollista, kastikkeesta ja kinkusta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!