Kinkkua ja rosollia
2
Annosta20
minutesSuomalaisen joulun kruunaa kinkku ja sen kaveriksi sopii hyvin rosolli.
Valmistusaikaan ei ole laskettu kinkun paistamista, voit ostaa myös valmiiksi paistettuja viipaleita. Jos ostat isomman kinkun voi sitä hyödyntää seuraavan viikon salaatissa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
200 g kinkkua tai 200 g vegekinkkua esim. Muu juhlarulla
- rosolli naisen annos
2 porkkanaa
100 g maustekurkkuja
100 g etikkapunajuuria
1 pieni sipuli
1 omena
sitruunamehua
- kastike naisen annos
1 dl kuohukermaa
1/2 rkl etikkapunajuuren lientä
1/2 tl väkiviinaetikkaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
- miehen annos
300 g kinkkua tai 300 g vegekinkkua esim. Muu juhlarulla
- rosolli miehen annos
3 porkkanaa
100 g maustekurkkuja
100 g etikkapunajuuria
1 sipuli
1 omena
sitruunamehua
- kastike miehen annos
1 1/2 dl kuohukermaa
1/2 rkl etikkapunajuuren lientä
2/3 tl väkiviinaetikkaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Ohjeet
- Paista kinkku tai vegekinkku paketin ohjeiden mukaan.
- Kuori porkkanat ja keitä niin kauan, että ne ovat pehmenneet.
- ähdytä porkkanat.
- Kuutioi punajuuret, maustekurkut, porkkanat ja omenat. Kuori ja silppua sipuli.
- Kokoa rosolli kulhoon, niin että asettelet jokaisen aineksen vuorotellen omaksi raidakseen. Ripottele omenan päälle sitruunamehua ettei se ruskistu.
- Vaahdota kermavaahto ja lisää joukkoon muut kastikkeen ainekset.
- Syö tällä aterialla puolet rosollista, kastikkeesta ja kinkusta.