Kalalautanen
3
Annosta1
hourKalalautanen voi olla olla osa juhlapöytää tai sitten tästä voi syödä ihan itsenäisenä ateriana.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
100 g graavilohta
100 g silliä maustekastikkeessa
50 g hillosipuleita
tilliä
- marinoidut katkaravut naisen annos
150 g katkarapuja
20 g oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunankuoriraastetta
1/2 tl chilihiutaleita
1/2 tl suolaa
- kastike naisen annos
200 g kermaviiliä
1/2 dl tilliä hienonnettuna
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1 rkl sitruunanmehua
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
- miehen annos
150 g graavilohta
150 g silliä maustekastikkeessa
70 g hillosipuleita
tilliä
- marinoidut katkaravut miehen annos
200 g katkarapuja
30 g oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunankuoriraastetta
2/3 tl chilihiutaleita
2/3 tl suolaa
- kastike miehen annos
300 g kermaviiliä
2/3 dl tilliä hienonnettuna
2/3 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 1/2 tl sitruunankuorta raastettuna
1 1/2 rkl sitruunanmehua
2/3 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
- jouluiset hölskykurkut
1 kurkku
2 rkl viinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
3 rkl hienonnettua tilliä
1/2 tl neilikoita (kokonaisia)
Ohjeet
- Sulata katkaravut. Sekoita katkarapujen marinadin ainekset. Lisää se katkarapujen päälle ja anna marinoitua vähintään puoli tuntia.
- Sekoita kermaviiliin kastikkeen ainekset. Jätä maustumaan hetkeksi.
- Kuori kurkku halutessasi. Siivuta ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi terävän juustohöylän avulla.
- Siirrä kurkkuviipaleet ja muut aineet hillopurkkiin ja hölskyttele kunnolla, jotta kurkku maustuu.
- Asettele kalat, katkaravut, hillosipulit ja kastike isolle lautaselle.
- Syö 1/3 osa lautasen sisällöstä hölskykurkkujen kanssa.