Kalalautanen

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Kalalautanen voi olla olla osa juhlapöytää tai sitten tästä voi syödä ihan itsenäisenä ateriana.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 100 g graavilohta

  • 100 g silliä maustekastikkeessa

  • 50 g hillosipuleita

  • tilliä

  • marinoidut katkaravut naisen annos
  • 150 g katkarapuja

  • 20 g oliiviöljyä

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1 tl sitruunankuoriraastetta

  • 1/2 tl chilihiutaleita

  • 1/2 tl suolaa

  • kastike naisen annos
  • 200 g kermaviiliä

  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna

  • 1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

  • 1 tl sitruunankuorta raastettuna

  • 1 rkl sitruunanmehua

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • miehen annos
  • 150 g graavilohta

  • 150 g silliä maustekastikkeessa

  • 70 g hillosipuleita

  • tilliä

  • marinoidut katkaravut miehen annos
  • 200 g katkarapuja

  • 30 g oliiviöljyä

  • 3 rkl sitruunamehua

  • 2 tl sitruunankuoriraastetta

  • 2/3 tl chilihiutaleita

  • 2/3 tl suolaa

  • kastike miehen annos
  • 300 g kermaviiliä

  • 2/3 dl tilliä hienonnettuna

  • 2/3 dl ruohosipulia hienonnettuna

  • 1 1/2 tl sitruunankuorta raastettuna

  • 1 1/2 rkl sitruunanmehua

  • 2/3 tl suolaa

  • 2/3 tl mustapippuria

  • jouluiset hölskykurkut
  • 1 kurkku

  • 2 rkl viinietikkaa

  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

  • 1 tl suolaa

  • 3 rkl hienonnettua tilliä

  • 1/2 tl neilikoita (kokonaisia)

Ohjeet

  • Sulata katkaravut. Sekoita katkarapujen marinadin ainekset. Lisää se katkarapujen päälle ja anna marinoitua vähintään puoli tuntia.
  • Sekoita kermaviiliin kastikkeen ainekset. Jätä maustumaan hetkeksi.
  • Kuori kurkku halutessasi. Siivuta ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi terävän juustohöylän avulla.
  • Siirrä kurkkuviipaleet ja muut aineet hillopurkkiin ja hölskyttele kunnolla, jotta kurkku maustuu.
  • Asettele kalat, katkaravut, hillosipulit ja kastike isolle lautaselle.
  • Syö 1/3 osa lautasen sisällöstä hölskykurkkujen kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!