Lanttulaatikkoa ja kalkkunaa

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

30

minutes

Lanttulaatikko kuuluu perinteisesti jouluun. Tässä laatikossa kärsivällisyys palkitaan, eli kannattaa hauduttaa laatikkoa matalassa lämmössä, näin takaat makean ja pehmeän lopputuloksen.

Jos ostat isomman kalkkunarullan tai vegaanisen kinkun voit hyödyntää sitä myös tulevissa resepteissä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 500 g lanttusosetta

  • 1 dl kermaa (10%)

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl muskottipähkinää

  • ripaus maustepippuria

  • päälle pofiberia ja 10 g voita

  • lisäksi naisen annos
  • 400 g kalkkunaa (esim. kalkkunarulla) tai 400 g vegaaninen kinkku esim. Muu-juhlarulla

  • miehen annos
  • 700 g lanttusosetta

  • 1 1/2 dl kermaa (10%)

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 2/3 tl muskottipähkinää

  • ripaus maustepippuria

  • Päälle pofiberia ja 20 g voita

  • lisäksi miehen annos
  • 600 g kalkkunaa (esim. kalkkunarulla) tai 600 g vegaaninen kinkku esim. Muu-juhlarulla

Ohjeet

  • Sekoita lanttusoseen sekaan kerma ja mausteet.
  • Kaada seos vuokaan. Ripottele päälle pofiberia ja vuole vielä voita muutama lastu.
  • Paista laatikkoa 175 asteisessa uunissa tunti. Voit myös hauduttaa laatikkoa noin 120 asteessa useamman tunnin. Pitkä haudutus tekee mausta pehmeämmän ja makeamman.
  • Paista kalkkuna tai vegaaninen kinkku paketin ohjeen mukaan.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa laatikosta ja lihasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!