Juurespaistos tofulla

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

2

hours 

Jouluinen juureslaatikko saa makunsa kermassa uutetusta inkivääristä ja valkosipulista. Tästä laatikosta löytyvät niin lanttu, porkkana, palsternakka kuin punajuurikin. Proteiinia laatikkoon tuo tofu.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 300 g tofua

  • 2 porkkanaa

  • 2 palsternakkaa

  • 1 lanttu

  • 2 punajuurta

  • 5 timjamin oksaa

  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

  • maustekerma naisen annos
  • 3 dl ruokakermaa (10%)

  • 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 7 timjamin oksaa

  • 1 tl kokonaisia mustapippureita

  • 1 tl suolaa

  • miehen annos
  • 450 g tofua

  • 3 porkkanaa

  • 2 palsternakkaa

  • 1 lanttu

  • 3 punajuurta

  • 7 timjamin oksaa

  • 1/2 tl mustapippuria myllystä

  • maustekerma naisen annos
  • 5 dl ruokakermaa (10%)

  • 7 cm:n pala tuoretta inkivääriä

  • 5 valkosipulinkynttä

  • 9 timjamin oksaa

  • 1 1/2 tl kokonaisia mustapippureita

  • 1 1/2 tl suolaa

Ohjeet

  • Tee ensin maustekerma. Kaada kerma kattilaan. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori valkosipulinkynnet. Laita inkivääri, valkosipulinkynnet, timjami, mustapippuri ja suola kattilaan. Kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi. Ota kattila pois levyltä ja peitä kannella. Anna maustua 20 minuuttia.
  • Pese juurekset huolellisesti. Kuori porkkanat, punajuuri, lanttu ja palsternakat.
  • Viipaloi juurekset keittiömandoliinilla tai leikkaa terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa porkkanat ennen viipalointia puoliksi ja viipaloi palat pituussuunnassa. Leikkaa lanttuviipaleet tarvittaessa vielä puoliksi. Viipaloi tofu.
  • äsittele punajuuri viimeisenä erikseen, jotta se ei värjää muita juureksia. Kuori ja höylää punajuuret ohuiksi viipaleiksi.Siivilöi maustettu kerma isoon kulhoon. Voitele uunivuoka (31 cm x 23 cm). Laita vuoan pohjalle 1/2 dl maustettua kermaa.
  • äntele ensin tofuviipaleet ja palsternakkaviipaleet kermassa ja laita ne riviin vuokaan. Tee samoin porkkanaviipaleille ja sen jälkeen lanttuviipaleille. Kasta lopuksi punajuuriviipaleet kermaan ja laita ne vuokaan viimeiseksi. Kaada kulhoon jäänyt kerma varovasti juuresten ympärille, jotta punajuuren värjäämä kerma ei värjää muita juureksia.
  • Nypi pinnalle timjamista lehdet ja rouhi päälle mustapippuria. Peitä vuoka foliolla.
  • Kypsennä laatikkoa 200-asteisessa uunissa foliolla peitettynä ensin 30 minuuttia. Ota folio pois ja jatka kypsentämistä vielä 30 - 35 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa paistoksesta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!