Portugalilainen kalakeitto
4
Annosta1
hourLämmittävässä portugalilaisessa kalakeitossa maistuu tomaatti ja simpukat.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
50 g pekonia tai 80 g pähkinöitä
1 sipuli
1 paprika
2 palsternakkaa
1/2 tl chilijauhetta
8 dl vettä
1 tl suolaa
2 laakerinlehteä
8–10 kokonaista mustapippuria
1 tlk (390 g) valkosipulitomaattimurskaa
300 g turskakuutioita (pakaste)
100 g simpukoita (tölkki)
persiljaa
- miehen annos
80 g pekonia tai 100 g pähkinöitä
1 sipuli
2 paprikaa
2 palsternakkaa
2/3 tl chilijauhetta
10 dl vettä
1 tl suolaa
3 laakerinlehteä
8–10 kokonaista mustapippuria
1 tlk (390 g) valkosipulitomaattimurskaa
450 g turskakuutioita (pakaste)
150 g simpukoita (tölkki)
persiljaa
Ohjeet
- Suikaloi pekoni. Kuori ja leikkaa sipuli reiluiksi suikaleiksi. Huuhdo ja suikaloi paprika. Kuori ja kuutioi palsternakka.
- Ruskista pekoni laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon sipulit, paprikat, palsternakka ja chilijauhe. Kuullota pari minuuttia.
- Kaada joukkoon vesi ja mausta suolalla, laakerinlehdellä ja pippureilla. Anna kiehua, kunnes palsternakat ovat melkein kypsiä eli noin 10 minuuttia.
- Lisää tomaattimurska ja kohmeiset kalakuutiot. Keitä vielä 5–10 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Lisää lopuksi valutetut simpukat. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta.