Portugalilainen kalakeitto

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Lämmittävässä portugalilaisessa kalakeitossa maistuu tomaatti ja simpukat.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 50 g pekonia tai 80 g pähkinöitä

  • 1 sipuli

  • 1 paprika

  • 2 palsternakkaa

  • 1/2 tl chilijauhetta

  • 8 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 2 laakerinlehteä

  • 8–10 kokonaista mustapippuria

  • 1 tlk (390 g) valkosipulitomaattimurskaa

  • 300 g turskakuutioita (pakaste)

  • 100 g simpukoita (tölkki)

  • persiljaa

  • miehen annos
  • 80 g pekonia tai 100 g pähkinöitä

  • 1 sipuli

  • 2 paprikaa

  • 2 palsternakkaa

  • 2/3 tl chilijauhetta

  • 10 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 3 laakerinlehteä

  • 8–10 kokonaista mustapippuria

  • 1 tlk (390 g) valkosipulitomaattimurskaa

  • 450 g turskakuutioita (pakaste)

  • 150 g simpukoita (tölkki)

  • persiljaa

Ohjeet

  • Suikaloi pekoni. Kuori ja leikkaa sipuli reiluiksi suikaleiksi. Huuhdo ja suikaloi paprika. Kuori ja kuutioi palsternakka.
  • Ruskista pekoni laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon sipulit, paprikat, palsternakka ja chilijauhe. Kuullota pari minuuttia.
  • Kaada joukkoon vesi ja mausta suolalla, laakerinlehdellä ja pippureilla. Anna kiehua, kunnes palsternakat ovat melkein kypsiä eli noin 10 minuuttia.
  • Lisää tomaattimurska ja kohmeiset kalakuutiot. Keitä vielä 5–10 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Lisää lopuksi valutetut simpukat. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!