Sitruunainen broilerpata
3
Annosta1
hour30
minutesBroileripadassa muhivat broilerin mehevät reisipalat, sitruunat, oliivit ja sipulit timjamilla höystettynä. Juustoiset palsternakat kypsyvät uunissa yhtä aikaa broileripadan kanssa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
800 g broilerin koipireisiä (reisipaloja) tai 300 g tofua
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 kpl porkkanaa
3 kpl valkosipulinkynttä
10 g voita
5 dl vettä
1 kpl kanaliemikuutiota
1/2 kpl sitruunaa (luomu, viipaleina)
1 dl tuoretta timjamia (1/3 ruukkua)
1–2 kpl laakerinlehteä
4 kpl salottisipulia
1/2 dl sitruunamehua
70 g oliiveja (kivettömiä)
- parmesaani palsternakat naisen annos
2 palsternakkaa
10 g oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
40 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
- miehen annos
1200 g broilerin koipireisiä (reisipaloja) tai 450 g tofua
1 1/2 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
3 kpl porkkanaa
4 kpl valkosipulinkynttä
20 g voita
7 dl vettä
1 1/2 kpl kanaliemikuutiota
1 kpl sitruunaa (luomu, viipaleina)
1 dl tuoretta timjamia (1/3 ruukkua)
2-3 kpl laakerinlehteä
5 kpl salottisipulia
1 dl sitruunamehua
100 g oliiveja (kivettömiä)
- parmesaani palsternakat miehen annos
3 palsternakkaa
15 g oliiviöljyä
2/3 tl suolaa (hiutaleita)
1/2 tl mustapippuria
60 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
Ohjeet
- Mausta broileripalat tai kuutioitu tofu suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja viipaloi porkkanat. Hienonna valkosipulit.
- Paista broilerit tai tofut voissa kauniin ruskeiksi. Siirrä pataan.
- Kaada pannulle vesi, murenna sekaan liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi broileri/tofupalojen päälle.
- Lisää valkosipulit, sipulit ja porkkanat. Tee timjamista kimppu ja sido se paistonarulla padan kahvaan. Pudota kimppu pataan. Lisää laakerinlehdet.
- Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa ilman kantta 15 minuuttia. Peitä pata kannella ja jatka kypsentämistä 30 minuuttia. Jos teet tofusta kypsennä pataa niin kauan että porkkanat ovat pehmenneet.
- Lisää sitruunamehu, sitruunaviipaleet ja oliivit. Jatka padan kypsennystä noin 15 minuuttia.
- Valmista parmesaanipalsternakat. Kuori ja puolita palsternakat. Kääntele palsternakat öljyssä ja levitä uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneet.
- Lisää palsternakkoihin parmesaani ja paista niitä vielä 5 minuuttia.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa broilerista ja palstenakoista.