Sitruunainen broilerpata

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

30

minutes

Broileripadassa muhivat broilerin mehevät reisipalat, sitruunat, oliivit ja sipulit timjamilla höystettynä. Juustoiset palsternakat kypsyvät uunissa yhtä aikaa broileripadan kanssa. 

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 800 g broilerin koipireisiä (reisipaloja) tai 300 g tofua

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 2 kpl porkkanaa

  • 3 kpl valkosipulinkynttä

  • 10 g voita

  • 5 dl vettä

  • 1 kpl kanaliemikuutiota

  • 1/2 kpl sitruunaa (luomu, viipaleina)

  • 1 dl tuoretta timjamia (1/3 ruukkua)

  • 1–2 kpl laakerinlehteä

  • 4 kpl salottisipulia

  • 1/2 dl sitruunamehua

  • 70 g oliiveja (kivettömiä)

  • parmesaani palsternakat naisen annos
  • 2 palsternakkaa

  • 10 g oliiviöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria

  • 40 g parmesaanijuustoa (raastettuna)

  • miehen annos
  • 1200 g broilerin koipireisiä (reisipaloja) tai 450 g tofua

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 2/3 tl mustapippuria

  • 3 kpl porkkanaa

  • 4 kpl valkosipulinkynttä

  • 20 g voita

  • 7 dl vettä

  • 1 1/2 kpl kanaliemikuutiota

  • 1 kpl sitruunaa (luomu, viipaleina)

  • 1 dl tuoretta timjamia (1/3 ruukkua)

  • 2-3 kpl laakerinlehteä

  • 5 kpl salottisipulia

  • 1 dl sitruunamehua

  • 100 g oliiveja (kivettömiä)

  • parmesaani palsternakat miehen annos
  • 3 palsternakkaa

  • 15 g oliiviöljyä

  • 2/3 tl suolaa (hiutaleita)

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 60 g parmesaanijuustoa (raastettuna)

Ohjeet

  • Mausta broileripalat tai kuutioitu tofu suolalla ja pippurilla.
  • Kuori ja viipaloi porkkanat. Hienonna valkosipulit.
  • Paista broilerit tai tofut voissa kauniin ruskeiksi. Siirrä pataan.
  • Kaada pannulle vesi, murenna sekaan liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi broileri/tofupalojen päälle.
  • Lisää valkosipulit, sipulit ja porkkanat. Tee timjamista kimppu ja sido se paistonarulla padan kahvaan. Pudota kimppu pataan. Lisää laakerinlehdet.
  • Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa ilman kantta 15 minuuttia. Peitä pata kannella ja jatka kypsentämistä 30 minuuttia. Jos teet tofusta kypsennä pataa niin kauan että porkkanat ovat pehmenneet.
  • Lisää sitruunamehu, sitruunaviipaleet ja oliivit. Jatka padan kypsennystä noin 15 minuuttia.
  • Valmista parmesaanipalsternakat. Kuori ja puolita palsternakat. Kääntele palsternakat öljyssä ja levitä uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneet.
  • Lisää palsternakkoihin parmesaani ja paista niitä vielä 5 minuuttia.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa broilerista ja palstenakoista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!