Karpalokana

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Helppo kanaruoka syntyy uunissa ja saa makua maustetusta kermasta, karpaloista ja rosmariinista

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g kananfileitä tai 400 g tofua

  • 20 g öljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 200 g kolmen sipulin ruokakermaa (10 %)

  • 1 dl karpaloita

  • 2 tuoretta rosmariininoksaa

  • kukkakaalimuussi naisen annos
  • 2/3 kukkakaali

  • 1/2 tl suolaa

  • 100 g kolmen sipulin ruokakermaa (10%)

  • miehen annos
  • 600 g kananfileitä tai 600 g tofua

  • 30 g öljyä

  • 1 tl suolaa

  • 1 1/2 tl mustapippuria

  • 300 g kolmen sipulin ruokakermaa (10 %)

  • 2 dl karpaloita

  • 3 tuoretta rosmariininoksaa

  • kukkakaalimuussi miehen annos
  • 1 kukkakaali

  • 1/2 tl suolaa

  • 200 g kolmen sipulin ruokakermaa (10%)

Ohjeet

  • Ruskista kanojen pinta öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät tofua, siivuta tofu ja kuivaa viipaleet talouspaperilla. Paista sitten öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kanat tai tofut limittäin riviin uunivuokaan. Kaada päälle ruokakerma. Riivi päälle rosmariinilehdet. .
  • Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes kanat ovat keskeltä kypsiä. Ripottele päälle karpalot. Tofulle riittää 15 minuuttia.
  • Keitä kukkakaali pehmeäksi. Kun kukkakaali on kypsää kaada enin keittovesi toiseen astiaan. Muussa kukkakaalit muussinuijalla tai sauvasekoittimella. Lisää suola ja tarvittaessa keitinvettä.
  • Lisää lopuksi kerma.
  • Syö 1/4 osa kanasta ja kukkakaalimuussista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!