Mantelikala

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Mantelikala on helppo perinteinen kalaruoka, joka valmistuu pakastekalasta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • mantelikala naisen annos
  • 300 g seitiä annospaloina (pakaste)

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria

  • 10 g voita

  • 40 g mantelilastuja

  • 1 dl ruokakermaa (10%)

  • tilliä hienonnettuna

  • lisäksi naisen annos
  • 400 g vihannessekoitusta (pakaste)

  • 10 g öljyä

  • suolaa ja mustapippuria

  • basilikaa

  • mantelikala miehen annos
  • 450 g seitiä annospaloina (pakaste)

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 20 g voita

  • 60 g mantelilastuja

  • 1 1/2 dl ruokakermaa (10%)

  • tilliä hienonnettuna

  • lisäksi miehen annos
  • 600 g vihannessekoitusta (pakaste)

  • 15 g öljyä

  • suolaa ja mustapippuria

  • basilikaa

Ohjeet

  • Laita sulaneet seitipalat uunivuokaan ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Anna maustua 15-20 minuuttia.
  • Sulata voi. Valele seitit voisulalla.
  • Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  • Laita vihannekset pellille tai vuokaan. Lisää vihannesten päälle öljy ja mausteet. Paista uunissa 175 asteessa 20-30 minuuttia niin kauan että vihannekset ovat kypsiä.
  • Paahda mantelilastut paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes ne saavat hieman väriä.
  • Valele kerma kypsien seitien päälle. Ripottele pinnalle paahdetut mantelilastut ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Koristele tillillä.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa kalasta ja vihanneksista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!