Mantelikala
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
1
hourMantelikala on helppo perinteinen kalaruoka, joka valmistuu pakastekalasta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- mantelikala naisen annos
300 g seitiä annospaloina (pakaste)
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
10 g voita
40 g mantelilastuja
1 dl ruokakermaa (10%)
tilliä hienonnettuna
- lisäksi naisen annos
400 g vihannessekoitusta (pakaste)
10 g öljyä
suolaa ja mustapippuria
basilikaa
- mantelikala miehen annos
450 g seitiä annospaloina (pakaste)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
20 g voita
60 g mantelilastuja
1 1/2 dl ruokakermaa (10%)
tilliä hienonnettuna
- lisäksi miehen annos
600 g vihannessekoitusta (pakaste)
15 g öljyä
suolaa ja mustapippuria
basilikaa
Ohjeet
- Laita sulaneet seitipalat uunivuokaan ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Anna maustua 15-20 minuuttia.
- Sulata voi. Valele seitit voisulalla.
- Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
- Laita vihannekset pellille tai vuokaan. Lisää vihannesten päälle öljy ja mausteet. Paista uunissa 175 asteessa 20-30 minuuttia niin kauan että vihannekset ovat kypsiä.
- Paahda mantelilastut paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes ne saavat hieman väriä.
- Valele kerma kypsien seitien päälle. Ripottele pinnalle paahdetut mantelilastut ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Koristele tillillä.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa kalasta ja vihanneksista.