Tomaattinen kaalilaatikko

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

2

hours 

Tässä kaalilaatikkoversiossa kaali saa lisää makua tomaatista.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 20 g voita

  • 1 kg keräkaalia

  • 2 dl vettä

  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa

  • 2 sipulia

  • 400 g naudan jauhelihaa tai 160 g soijarouhetta

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria

  • 1 rkl meiramia

  • 40 g siemeniä

  • 2 tomaattia

  • 2 tl basilikaa

  • tuoretta basilikaa

  • miehen annos
  • 30 g voita

  • 1 kg keräkaalia

  • 2 dl vettä

  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa

  • 3 sipulia

  • 600 g naudan jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta

  • 2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1 1/2 rkl meiramia

  • 60 g siemeniä

  • 3 tomaattia

  • 3 tl basilikaa

  • tuoretta basilikaa

Ohjeet

  • Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja hienonna sipulit.
  • Laita voi sulamaan paksupohjaiseen kattilaan. Lisää sipulit ja kaalisuikaleet. Anna hautua hetki miedolla lämmöllä, muista sekoitella välllä. Lisää vesi.
  • Sekoita kaalin joukkoon jauheliha tai liotettu soijarouhe pieninä nokareina. Lisää hetken kuluttua tomaattimurska. Mausta suolalla, meiramilla, pippurilla ja basilikalla.
  • Hauduta hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää eli 20–30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
  • Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa puoli tuntia. Levitä pinnalle siemenet ja päälle tomaattiviipaleet. Ripottele tomaattiviipaleille basilikaa. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla vielä noin puoli tuntia. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa laatikosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!